Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

HiPSter wint Gras Innovatie Award

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 9 juni 2023
44 sec


Vol trots toont het team van HI Sports de schaal die behoort bij het winnen van de Gras Innovatie Award. De HiPSter van dit bedrijf kreeg de meeste stemmen in deze verkiezing. DrainTalent eindigde als tweede en de Ariens Zenith E Eco van Helthuis Tuin en Parkmachines werd derde.


De uitslag werd aan het einde van de zonovergoten Gras Innovatie Dag op sportpark Zuilen bekendgemaakt door hoofdredacteur Hein van Iersel. De HiPSter is een meetinstrument met de grootte van een grasmaaier waarmee fieldmanagers de staat van hun veld snel en betrouwbaar kunnen meten.

Het vernieuwende aan de HiPSter is dat er meerdere meetinstrumenten in één apparaat gecombineerd zijn en dat de metingen volledig automatisch kunnen worden uitgevoerd. Het maakt dus niet uit wie de apparatuur bedient. Bovendien kan iedereen meten zonder voorkennis en worden de data automatisch verwerkt en geïnterpreteerd door het dashboard. De HiPSter is tot slot gemakkelijk uit te breiden met nieuwe meetinstrumenten.

Sinds januari 2023 gebruiken alle eredivisieclubs met een natuurgrasmat de HiPSter. Daarnaast loopt er een pilot bij FC Eindhoven AV, om te zien hoe deze technologie op een toegankelijke manier voor de breedtesport ingezet kan worden.


Aftermovie

Een videograaf heeft namens uitgeverij NWST opnamen gemaakt van de Gras Innovatie Dag. Het resultaat is hieronder te zien in de aftermovie.


LEES OOK


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER