Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Meer bewegingsvrijheid door gebruik modulaire vloeren

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cecile Koestering, vrijdag 12 mei 2023
120 sec


Zelden sta je erbij stil, maar sportvloeren zijn overal aanwezig en zijn er in alle soorten en maten. Voor elke locatie en sport is een passend aanbod. Eén daarvan is de modulaire sportvloer. Deze is zowel indoor als outdoor te gebruiken en wordt steeds populairder in Nederland.


Ook W&H Sports merkt dat er steeds meer interesse is voor modulaire vloeren. Dit heeft vooral te maken met de vele voordelen die de modulaire vloer te bieden heeft. Het is verrassend voor hoeveel verschillende doeleinden een modulaire vloer te gebruiken is. Met een modulaire vloer heb je letterlijk en figuurlijk veel bewegingsvrijheid. Er kunnen heel veel verschillende sporten, waaronder multisport, op worden gespeeld. Daarnaast kunnen de vloeren zeer makkelijk uit elkaar worden gehaald en ergens anders weer worden opgebouwd.

Modulaire vloeren worden niet alleen gebruikt voor verschillende soorten sport, maar kunnen ook worden ingezet voor speel- en sportpleinen in de openbare ruimte, (tijdelijke) evenementen, tuinen en balkons, het dek van een schip, sportscholen, etc. De mogelijkheden zijn enorm. Dat heeft vooral te maken met de verschillende eigenschappen. Die zorgen ervoor dat de vloeren multifunctioneel inzetbaar zijn.


Maar wat zijn nu eigenlijk de eigenschappen van een modulaire vloer en wat zijn de verschillende voordelen?
- De sportvloer is geschikt voor bijna elk type ondergrond (de ondergrond dient verhard en voldoende vlak te zijn).
- De vloer is zonder lijm te gebruiken, te verwijderen en verplaatsbaar naar andere locaties door de modulaire eigenschappen.
- Gemakkelijke en snelle vervanging van tegels bij schade.
- Mogelijkheid tot het plaatsen van logo's en andere uitingen (zowel af fabriek aangebracht of later met stickers).
- Geschikt voor verschillende soorten sport (hockey, tennis, handbal, basketbal, etc.) en andere evenementen.
- Eigenschappen voor veilig gebruik (valdemping, verminderd risico op schaaf- en brandwonden).
- Lage onderhoudskosten.
- Door verschillende kleuren is de vloer zeer attractief voor gebruikers.
- De vloer kan worden opgesloten met een aluminium opsluitprofiel.


De tegels zijn licht in gewicht, gemakkelijk te plaatsen/verwijderen/verplaatsen en eveneens gemakkelijk op te slaan. Ze kunnen in verschillende kleuren geleverd worden en, indien wenselijk, kan een belijningsplan worden uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten modulaire sportvloeren met elk hun eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Ook de ondervloeren zijn belangrijk bij het bepalen welke modulaire sportvloer het meest geschikt is. De modulaire vloeren zijn na het einde van de levensduur honderd procent recyclebaar. De vloeren voldoen aan de Europese norm EN 14 904: 2006 en worden volgens ISO 9001 geproduceerd. Inmiddels heeft W&H Sports mooie indoor en outdoor projecten mogen doen.

Afgeronde projecten

Meerdere 3x3-basketbalveldjes

3x3-basketbal wordt in Nederland steeds populairder. W&H Sports heeft dat ook gemerkt en heeft inmiddels in samenwerking met zijn partner 3x3 Unites een aantal veldjes mogen aanleggen. 3x3-basketbal is de grootste urban teamsport ter wereld en wordt gepeeld op een half veld met één basket. W&H Sports heeft inmiddels onder andere op verschillende plekken in Amsterdam een 3x3-court aangelegd.


Indoor vloer ETO Ballpark

In Hoofddorp heeft W&H Sports voor Stichting ETO Ballpark in hun nieuwe blaashal een modulaire vloer mogen leveren. De schokabsorberende ondervloer zorgt voor een dempend effect, waardoor sporters een uitzonderlijk comfort ervaren tijdens het sporten. De blaashal wordt aan verschillende organisaties, zoals clubs en scholen, verhuurd.


5x5-basketbalcourt Bussum

In Bussum heeft basketbalcoach Ti Vargas ervoor gezorgd dat daar een 5x5-court is aangelegd. Het court bestaat uit twee 3x3-basketbalcourts aan elkaar, waardoor er zowel 3x3- als 5x5-basketbal kan worden gespeeld. Het veld is voor de buurt een belangrijke plek, omdat het mensen samenbrengt en verbindt.


Johan Cruyff-court

W&H Sports heeft onlangs opdracht gekregen voor het leveren van een modulaire vloer voor een Johan Cruyff-court dat bij UMC Utrecht aangelegd gaat worden. Normaliter zijn de Johan Cruyff-courts van kunstgras. Nu is gekozen voor de multifunctionele modulaire tegel.


Improving is winning and winning is happiness!
www.whsports.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER