Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Eerste korfbalveld van nieuwe generatie ligt in Sneek

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 22 februari 2023
67 sec


KV De Waterpoort uit Sneek is de eerste Nederlandse korfbalvereniging die korfbalt op het nieuwste generatie kunstgraskorfbalvelden. Antea Sport verzorgde de aanleg van het duurzame en multifunctionele kunstgrasveld.


Het nieuwe kunstgras korfbalveld in Sneek wordt, volgens Antea Sport, ook wel gezien als 'het korfbalveld van de toekomst'. Daarmee volgt het korfbalveld de ontwikkeling die ook al met voetbalvelden is ingezet. Het van FieldTurf Tarkett afkomstige kunstgrassysteem heeft een hele dichte vezelstructuur en ligt op een foamlayer. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende demping. Een laagje speciaal mineraal zand zorgt voor de grip en de stabiliteit.

Duurzaam

Doordat het veld geen toegevoegde microplastics meer bevat die in de omgeving kunnen belanden, sluit het veld bovendien aan bij de wens van de gemeente Súdwest-Fryslân dat het nieuwe korfbalveld duurzaam moest zijn. Daarnaast is de multifunctionaliteit een belangrijk voordeel van het nieuwe korfbalveld in Sneek. Het veld is namelijk ook geschikt voor voetbalwedstrijden. Waterpoort Boys gebruikt het veld bijvoorbeeld veel voor trainingen. Verder maken de buurt en een kinderopvang er ook gebruik van.


Regiomanager Aaldert Hooijer van Antea Sport ziet de toegevoegde waarde van het multifunctionele veld. 'Met name in het noorden van Nederland zijn veel sportverenigingen die wat kleiner zijn. Daar bieden zulke multifunctionele velden veel mogelijkheden.'

Gerecycled

Het nieuwe, door J&E Sports geïnstalleerde korfbalveld in Sneek kwam in de plaats van het oude kunstgrasveld. Dat lag er al sinds 2006 en was dan ook hoognodig aan vervanging toe. Bij GBN-AGR in Amsterdam wordt het oude kunstgras gerecycled. Ook het instrooizand keert op termijn weer terug in kunstgras sportvelden. Over duurzaamheid gesproken: de foamlayer onder het nieuwe korfbalveld is gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Deze foamlayer is de ProPlay-Sport23/150 van Schmitz Foam Products. Deze shockpad is speciaal ontwikkeld voor kunstgras sportvelden met minerale infill.Op 15 april vindt er op sportpark Schuttersveld een reünie plaats ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van korfbalvereniging De Waterpoort. Tijdens deze reünie wordt het nieuwe korfbalveld in Sneek officieel in gebruik genomen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER