Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Olmix neemt Frans biotechbedrijf over

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 14 februari 2023
41 sec


De Olmix Group, wereldwijd specialist in natuurlijke oplossingen voor de landbouw, heeft op 26 januari de integratie afgerond van het Franse biotechbedrijf Bois Valor, dat gespecialiseerd is in bladstimulanten en oplossingen voor zaadbehandeling op basis van stoffen die uit hout en planten worden gewonnen.

Archieffoto NWST
Archieffoto NWST

Na 15 jaar onderzoek naar uit hout en planten gewonnen stoffen, heeft een team van onderzoekers onder leiding van Dr. Marie Morard in 2004 het bedrijf Bois Valor opgericht. Het bedrijf heeft in Saint-Juéry bij Albi zijn hoofdkantoor, onderzoekslaboratorium en industriële vestiging gevestigd om het octrooi te exploiteren dat het resultaat is van onderzoek naar een specifiek extractieproces.

De productportefeuille bestaat uit geregistreerde biostimulanten (AMM), zaadcoatings en zonder oplosmiddelen geëxtraheerde plantenmoleculen, die allemaal worden verkocht aan belangrijke spelers in de landbouwwereld, leiders op het gebied van gewasbescherming, biostimulanten, zaden en organische bemesting.

Netwerk

Door toe te treden tot de divisie Plant Care van Olmix, profiteert Bois Valor van de internationale dimensie van de groep en de toegang tot een groot netwerk van distributeurs over de hele wereld. Voor Olmix vormt de integratie van de teams en de knowhow van Bois Valor een aanvulling op zijn aanbod van biostimulerende oplossingen en een versterking van zijn activiteiten, met name van zijn assortiment ingrediënten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER