Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Zwaagstra biedt bestekschrijvers helpende hand met configurator voor sportveldomranding

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 6 februari 2023
108 sec


Het schrijven van een bestek kost tijd en ook een foutje ligt op de loer. Met de nieuwe bestekconfigurator van Zwaagstra Betonproducten zijn deze twee zaken verleden tijd. Wie de configurator gebruikt, kan een kant-en-klare tekst downloaden die zo in het bestek geplaatst kan worden.


'Het is echt superhandig. Wij bieden met deze configurator goede opties om snel iets te genereren', vertelt André Veerkamp van de verkoop buitendienst van Zwaagstra. 'Ik weet zeker dat mensen die hem een keer gebruikt hebben dit vaker gaan doen.' Nu is het zaak voor Zwaagstra om de configurator bij bestekschrijvers onder de aandacht te brengen. Op de onlangs gehouden beurs InfraTech in Rotterdam en tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg was Zwaagstra al van de partij, en ook op de komende Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten zal de bestekconfigurator gepromoot worden.

Keuzemogelijkheden

De tool is te vinden op de website van Zwaagstra. Via de button 'bestekservice' wordt de pagina met de configurator geopend, waarna gekozen kan worden uit de opties betonplaten, keerwanden, goten en sportveldomranding. Wie op sportveldomranding klikt, krijgt weer vier keuzemogelijkheden: twee keer een betonplaat van 2 bij 2 m en twee keer een betonplaat van 1 bij 2 m. Alle platen zijn 14 cm dik. Het verschil is de keuze tussen een 'richtingloze antislipstructuur' met of zonder hoekoplossing. Ook kan men in de configurator nog kiezen voor het toevoegen van een schoonlooprooster of borstelmatplaat. Afhankelijk van de omvang van het sportveld kan het benodigde aantal betonplaten aangepast worden.


Vier basisvarianten

Met deze vier basisvarianten kun je snel en eenvoudig een bestektekst genereren. 'Sportveldomranding met gemak in uw projectbestek' is dan ook de kreet die Zwaagstra gekozen heeft om het gebruik van de configurator te stimuleren. 'Na het invullen van alle gegevens kunnen gebruikers de tekst eenvoudig downloaden en opnemen in hun bestek', zegt Veerkamp.
Zwaagstra maakt inmiddels ongeveer tien jaar betonproducten voor toepassing rond kunstgrasvelden. In het begin waren dit eenvoudige betonplaten van 50 bij 100 cm, die rond een kunstgrasveld geplaatst werden. Vervolgens werden op verzoek van de gemeente Den Haag platen met een opstaande rand gemaakt om te voorkomen dat infill zich kon verspreiden buiten het veld. Daarna volgde een iets aangepaste versie van deze platen, die geplaatst werd rond zeven kunstgrasvelden in de gemeente Hoogeveen. Uiteindelijk werd de betonplaat doorontwikkeld tot de huidige plaat, met een stroeve structuur, strak en voorzien van een kleine vellingkant rondom. Zwaagstra produceert per dag circa 1.500 stuks betonplaten in Hoogeveen.


Honderd procent gerecycled materiaal

Bij de productie gebruikt Zwaagstra Beton sinds half januari 2023 alleen nog honderd procent gerecycled materiaal. Opdrachtgevers zijn verzekerd van snelle levertijden en van de wetenschap dat het een duurzaam product is. Zwaagstra Beton werkte al langer met ecogranulaat, maar nu gaat het om honderd procent, en dat geldt ook voor het gebruikte zand. Door middel van thermische reiniging worden deze grondstoffen superschoon gemaakt, zodat ze totaal geen vervuiling meer bevatten. Een duurzaam geproduceerde betonplaat die op de juiste ondergrond rond een sportveld gelegd wordt, zal daardoor jaren en jaren meegaan.


Met de bestekconfigurator biedt Zwaagstra Betonproducten opdrachtgevers nu een handig instrument om met een paar klikken het gewenste product in het bestek op te nemen. Ga naar https://bestekservice.zwaagstrabeton.nl om kennis te maken met de bestekconfigurator.


Het opslagterrein van Zwaagstra
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER