Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Paul Baas verkozen tot Fieldmanager of the Year 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 24 november 2022
98 sec


Prestigieuze vakprijs uitgereikt tijdens Green Gala in Den Bosch

Paul Baas mag zich een jaar lang Fieldmanager of the Year noemen. De uitslag van de verkiezing is gisteren bekendgemaakt tijdens het Green Gala in 1931 Congrescentrum 's Hertogenbosch. Deze vakprijs wordt jaarlijks uitgereikt door een deskundige jury.

Winnaar Paul Baas
Winnaar Paul Baas

De 40-jarige Paul Baas is nu projectleider kort gras bij De Enk Groen & Golf, maar dankt zijn nominatie nog aan de periode dat hij fieldmanager was in de Johan Cruijf Arena. De winnaar naam de bijbehorende schaal in ontvangst uit handen van jurylid Sjaak Groen. Hij noemde Baas een echte verbinder en pleitte ervoor om 'veel meer te laten zien van dit prachtige vak', met name onder jongeren.

We moeten veel meer gaan samenwerken.

Paul Baas onderstreepte dit en zal als winnaar van de titel Fieldmanager of the Year 2022 dit ambassadeurschap graag op zich nemen. In zijn huidige functie komt hij ook weer meer op golfbanen en in zijn optiek moet de daar aanwezige kennis van greenkeepers ook door fieldmanagers benut worden. Baas: 'We moeten veel meer gaan samenwerken.' Verder onderstreepte hij het belang van data en innovatie in zijn werkveld.

High potential-winnaar Rowin Jansen

Ambassadeurs en high potential

De andere genomineerde André Wolbrink, Gertjan Hilarius en Rowin Jansen werden benoemd tot ambassadeur van het vak. Jansen kreeg boven dien een extra onderscheiding als high potential. Dit betekent dat de jury hoge verwachtingen van deze jonge vakman heeft. De head groundsman van FC Groningen toonde zich heel blij met deze verrassing.Vakjury

De vakjury bestaat naast Sjaak Groen, uit Piet Kranendonk, Marjo Hoek, Marcel Bouwmeester en voorzitter Pleun Lok. 'In Nederland sporten per week ruim 3,5 miljoen mensen op buitensportaccommodaties. Dit moet veilig en op kwalitatief goede velden kunnen plaatsvinden. De rol van de fieldmanager, in welke functie dan ook, is daarbij van doorslaggevend belang. Daarom is de uitreiking van deze prestigieuze prijs van onschatbare waarde voor het vakgebied en daarmee dus voor alle sporters en betrokken vrijwilligers', verklaarde Lok eerder. Hij kon vanwege ziekte helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking.


Sponsors

De Fieldmanager of the Year-verkiezing wordt gesponsord door DLF, Toro en Expo-Line. Vakblad Fieldmanager van uitgeverij NWST in Nijmegen organiseert de verkiezing al sinds 2010. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad het werk van fieldmanagers in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: 'De jaarlijkse prijs is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding in deze sector. Niet alleen vragen wij op deze manier aandacht voor het belang en het vakmanschap van fieldmanagers, maar de winnaar kan ook rekenen op veel waardering van zijn of haar vakgenoten. Bovendien straalt de glans van de titel af op het hele bedrijf of de organisatie waar de winnaar werkt.'


Erelijst

In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Bernard van den Bosch (2010), Peter Mook (2011), Bertus Carelse (2013), Ad van de Luijtgaarden (2014), Theo van Rossenberg (2015), Henrie Bekkers (2016), Gerard Verweijen (2017), Marc Grooteman (2018), Erwin Beltman (2019), Jaap Verhagen (2020) en Nico van Eerden (2021).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER