Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vredo kondigt eerste telg nieuw zaaimachineplatform aan: Synergy Compact

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, woensdag 7 september 2022
86 sec


Recentelijk kondigde Vredo de introductie van zijn nieuwe DZ5-platform aan, dat de basis vormt voor nieuwe, innovatieve zaaimachines. De eerste van deze machines is de Synergy Compact. Het nieuwe platform biedt een oplossing voor iedereen die professioneel graszaad of bloemenmengsels moet (door)zaaien in de fine turf-sector en zal steeds verder worden uitgebreid. Bij voltooiing zal Vredo full-line leverancier zijn op het gebied van zaaitechniek.


Dubbeleschijfsysteem

Vredo is bekend van het dubbeleschijfsysteem. Dankzij de inklemmende werking van het systeem heeft het graszaad een veel beter bodemcontact. Daardoor zijn de kiemen al snel zichtbaar. Na het kiemen is er enige tijd nodig voor uitstoeling, om de afstand tussen de rijen te overbruggen. Dit zien we ook op geheel kale velden die vooraf bewerkt zijn volgens de Dutch method (Fieldtopmaker, recyclingdresser, bezanden). Voor een snellere dichtgroei wordt er dan vaak breedwerpig ingezaaid met een tweede machine in meerdere werkgangen. Daarvoor wordt wel veel tijd opgeofferd en ook de kiemingsgraad is verre van optimaal.


Synergy Compact

Voor deze uitdaging biedt Vredo een allesomvattende, innovatieve oplossing. De Vredo Synergy Compact heeft de voordelen van het dubbeleschijfsysteem met een rijfstand van 70 mm, gecombineerd met een onderscheidende stitchrol. Deze laatste zaait met platte tanden in plaats van conische punten. In de ontstane korte snedes met een afstand van 23 mm ligt het zaad echt opgesloten in de bodem. Hiermee worden dezelfde kiemingsresultaten gehaald als met zaad dat met dubbele schijven in de bodem is gebracht. Door de korte afstand en verspreiding van de kiemplanten ontstaat een mooi homogeen groeibeeld.


Tijdens de inzet van deze machine bij meerdere clubs kwam nog een aantal voordelen naar voren. Zo behoudt de Synergy Compact bij golf de stabiliteit op de tees en greens en komt een lichtkiemer als Agrostis (struisgras) goed tot kieming. Bij voetbal worden rozetten van weegbree extra hard aangepakt door de tanden van de stitchrol en lijkt veldbeemd een hoger kiemingspercentage te halen.

Het advies is om met de nieuwe Synergy Compact slechts één keer kruislings te zaaien, waarbij de groeiafstand van het gras maximaal 11 mm is. De Synergy Compact biedt de zekerheid van een volle homogene grasmat, die in een mum van tijd speelklaar is en het gebruik van een tweede machine overbodig maakt.

De Synergy Compact is geschikt voor afgefreesde en bezande velden en hybride velden, en voor fieldmanagers die in het speelseizoen succesvol willen zaaien, maar een volle stabiliteit in de grasmat moeten behouden. De Synergy Compact wordt geleverd in werkbreedtes van 100, 140, 180 en 220 cm. De drie breedste machines kunnen behalve als driepuntsversie ook als getrokken variant geleverd worden.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER