Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

18e Nationale Grasdag bij FC Twente

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
René de Munnik, donderdag 29 september 2022
77 sec


Samen voor een toekomstbestendig sportpark!

Na twee jaar coronapauze is er donderdag 13 oktober a.s. weer een Nationale Grasdag. Het vak-event voor sportveldprofessionals wordt dit keer gehouden in de Grolsch Veste in Enschede. Specialisten uit de advisering, het onderwijs en het bedrijfsleven presenteren hun visie op de sportparken van de toekomst. Daarbij gaat het om belangrijke vraagstukken als klimaatadaptatie, verduurzaming, multifunctioneel gebruik en economisch én maatschappelijk rendement. Schrijf je vandaag nog in via www.nationalegrasdag.nl; dan ben je verzekerd van deelname!


Onder leiding van Monique Ooms brengt de Nationale Grasdag een inspiratieprogramma voor de sportveldtransitie. In drie themablokken krijg je te horen hoe je toewerkt naar vitale, toekomstbestendige accommodaties. Daarbij is aandacht voor de inrichting, onderhoudsmethoden én benodigde kennis en expertise. Hoe deal je bijvoorbeeld met het watermanagement en met de roep om meer biodiversiteit en een hogere belevingswaarde van sportparken? En wat is de snelste route naar duurzamere sportvelden, nu door de klimaatopgave en lagere input steeds meer uit het gras zelf en de bodem moet komen?

Kijkje in de keuken

Uiteraard hebben de organisatoren van de Nationale Grasdag ook in Enschede tijd ingeruimd voor een bezoek aan het hoofdveld. Grasmeester Henry de Weert vertelt wat er allemaal komt kijken bij het onderhoud en de uitdaging om de grasmat telkens weer tiptop in orde te krijgen voor de volgende wedstrijd. Meermaals was het veld van FC Twente goed voor een hoge notering in de veldencompetitie van de spelersvakbond VVCS. In 2019 namen de groundsmen van Twente zelfs de kampioensschaal in ontvangst voor het beste veld van Nederland.


WK-voorproefje

Sportcommentator en Oranje-kenner bij uitstek, Kees Jansma, sluit de 18e Nationale Grasdag af met een WK-quiz. Wetende dat het Nederlands elftal op 21 november a.s., dus een goede vijf weken later, de openingswedstrijd speelt, bespreekt hij de kansen van Oranje om straks in Qatar wereldkampioen te worden. Dit mag je niet missen!


De Nationale Grasdag is een initiatief van Advanta graszaden, DCM, KYBYS ingenieurs en adviseurs, PLANN ingenieurs, IPC Groene Ruimte, Fertilab en Bras Fijnaart, met medewerking van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek. Het evenement is uitgegroeid tot een kennisplatform voor sportveldprofessionals die werkzaam zijn in onderhoud, beheer, advisering en/of beleidsvorming. Inschrijven kan via www.nationalegrasdag.nl. Er is plaats voor 300 deelnemers, dus wees er op tijd bij!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER