Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Eric Sarelse, Supersub overleden

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 23 juni 2022
85 sec


De redactie van Fieldmanager kreeg vandaag te horen dat Eric Sarelse op 10 juni 2022 is overleden. Eric Sarelse was niet alleen een innovator pur sang, maar daarnaast ook een enorm betrokken en vriendelijke persoonlijkheid, die niet alleen oog had voor zaken, maar ook voor de mens achter de zaak.

Eric Sarelse, Supersub
Eric Sarelse, Supersub

Wie zegt Eric Sarelse zegt in een moeite door Supersub. Dit bedrijf werd door Sarelse opgericht na zijn carrière bij Nootenboom Sport in samenwerking met het bedrijf Faber Celbeton. Sarelse was in hoge mate overtuigd van zijn innovaties en ideeën, maar in het begin ging het zeker niet vanzelf en zakelijk heeft Supersub lastige periodes gekend. Vooral de laatste jaren ging het Supersub voor de wind. Zeker ook in de padelwereld sloeg het systeem aan.

Collectorvelden

De laatste jaren was Sarelse samen met TopGrass ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de zogenaamde collectorvelden. Kunstgrasvelden die, naast dat ze dienen voor sport, ook warmte opvangen. Teun Wouters van TopGrass daarover: 'Eric was de grote inspirator van het collectorveld. Een systeem waarmee warmte opgewekt kan worden uit kunstgrasvelden. Zijn idee heeft mede door zijn inspirerende en open blik al heel veel energie gegeven in de voorbereiding naar de energietransitie.'


Waar andere mensen achter de geraniums zouden wegkruipen, werkte Sarelse onvermoeibaar verder aan zijn ideaal om op een meer duurzamere manier sportvelden te bouwen

NS Coral

Sarelse was al in zijn Nootenboom Sport-tijd actief met schuimbeton. Toen nog onder de merknaam NS Coral. Op het moment dat Nootenboom werd overgenomen door de BAM, was er wat minder ruimte voor dit soort innovatieve producten en startte Sarelse zijn eigen bedrijf. Een belangrijke naam daarbij was Richard Faber van het bedrijf Faber Beton.
Samen met Henk Kool van Antea Sport en Gert-Jan Kieft van ISA Sport heeft hij in die tijd de NOC*NSF Constructienorm 3 ontwikkeld, omdat de toen geldende normen niet voorzagen in de toepassing van een materiaal als schuimbeton.
Gosewin Bos van Antea Sport: 'Met zijn werk aan Constructienorm 3 heeft Eric een belangrijke basis gelegd voor het huidige Kwaliteitszorgsysteem, omdat dit systeem natuurlijk voortborduurt op deze norm.'

Sarelse wist al vele jaren dat hij ziek was en wist dat deze ziekte op een bepaald moment terug zou kunnen komen. Waar andere mensen achter de geraniums zouden wegkruipen, werkte Sarelse onvermoeibaar verder aan de realisatie van zijn ideaal om op een meer duurzamere manier sportvelden te bouwen. Een belangrijk drijfveer was daarbij steeds dat hij iets wilde achterlaten voor de sportsector. Eric is 61 jaar geworden en laat een vrouw en een zoon achter.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Ton Aker
Thursday 23 June 2022
Een zeer gedreven en optimistische Eric is ons ontvallen. Hij heeft ook zeer veel gedaan voor de atletieksport bij AAV '36 in Alphen aan den Rijn en daarbuiten.
Frans Harmeling
Thursday 23 June 2022
Sterke gewenst voor zijn familie en naasten. Een groot gemis ook voor onze industrie.
Gerrit de Koe
Friday 24 June 2022
Al vele jaren was Eric een goede en meedenkend sparringpartner. Onlangs nog contact gehad met hem. Pfffff. Te snel en te jong is deze waardevolle man overleden. Doet pijn aan mijn hart. Hij zal niet snel uit mijn gedachten zijn. Ik wens zijn vrouw, zoon en verdere familie heel veel sterkte en troost toe.
Edwin Hoek
Wednesday 17 August 2022
In zijn Subersub-tijd had ik bij Faber in Zoeterwoude regelmatig contact met Eric; in Coronatijd was dat helaas wat minder, maar we stonden klaar om de draad weer op te pakken. Helaas heeft het zover niet mogen komen, en zijn positieve, enthousiaste en warme persoonlijkheid zal ook hier worden gemist. Zijn naaste familieleden, vrienden, kennissen en collega's wens ik alle sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies. Weet dat Eric een verschil heeft gemaakt!

Tip de redactie

AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER