Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Geert Bakker: ‘Iedereen kent ons van Marathon. Dat is mooi, maar wij zijn veel meer en dat mag breder bekend worden’

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 10 februari 2022
61 sec


NWST verwelkomt Olmix Group als contentpartner

'Wij willen de markt vooral informeren over onze technologie om de bodem te verbeteren', vertelt salesmanager Geert Bakker van de Olmix Group over een belangrijke reden om content partner te worden van uitgeverij NWST. Via diverse artikelen in onder andere de vakbladen Greenkeeper en Fieldmanager zal dit gecommuniceerd worden.

Geert Bakker
Geert Bakker

Iedereen in de 'graswereld' kent de Olmix Group. Het internationale bedrijf is in Nederland vooral bekend van de mestkorrels Marathon Sport voor golfbanen en sportvelden. Een deel van die korrels wordt geproduceerd in de fabriek in de buurt van Meppel.

Minder bekend is dat Olmix ook de technologieën in huis heeft om het bodemleven te verbeteren door schimmels en bacteriën van het juiste voedsel te voorzien. Bakker: 'De markt weet niet dat Olmix hiermee bezig is, maar het wordt steeds belangrijker om met onze klanten over de bodem te communiceren. Een gezonde bodem is immers de basis van een goede grasmat.'

Uitbreiden

Verder wil producent Olmix ook breder bekendmaken dat het bedrijf graag zijn fabrieken beschikbaar stelt om voor derden te produceren. Bakker: 'Met name in het buitenland doen wij al veel voor private labels. Wij helpen hen met onze technologieën. Deze dienstverlening willen wij graag uitbreiden.'


Xser-techniek

Het geheim van het succes van de Olmix mestkorrels zit met name in de gepatenteerde xser-techniek, die ervoor zorgt dat de werkzame ingrediënten langdurig vrijkomen. Telkens in kleine hoeveelheden die gedurende twee tot drie maanden hun werk doen. Een andere unieke eigenschap van de korrels is het vermogen om de viltlaag in het gras af te breken, aldus Bakker.


Ondanks deze unieke eigenschappen, is het product nooit af. Bakker vertelt dan ook dat Olmix altijd zal blijven innoveren en aan productontwikkeling doen. Een recent voorbeeld hiervan is het product Algae Golf waaraan een zeewierextract is toegevoegd.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Jur heupers
Wednesday 2 March 2022
Beste Geert. Hoe vergaat het u. Een kort vraagje. Heb je ook ervaring met een gazon in warme landen. Woon tegenwoordig in Italië en ga de tuin doen. Ongeveer 10.000 meter. Tel 0653362394. Gr. Jur Heupers.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER