Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Sporten in de openbare ruimte populairder dan ooit

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 4 januari 2022
145 sec


Gezondheid en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit gemeenten komt dan ook steeds meer aandacht voor sporten en bewegen in de openbare ruimte. Door de huidige situatie omtrent COVID-19 en teruglopende ledenaantallen bij sportverenigingen is het aanbieden van sportfaciliteiten in de openbare ruimte een speerpunt geworden bij veel gemeenten. Ook steeds meer scholen bieden hun leerlingen buiten sportfaciliteiten aan. W&H Sports is van mening dat deze trend alleen maar zal doorzetten. De juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee een gezonde leefomgeving te creëren.


Het aanbieden van sporten in de openbare ruimte heeft de volgende voordelen:
• Het nieuwe activiteitenaanbod stimuleert een gezonde, actieve leefstijl en meedoen in de samenleving. Deze sporttrend biedt een uitgelezen kans om een doelgroep te bereiken die niet altijd even makkelijk te bereiken is voor gemeenten.
• Buiten sporten bereikt nieuwe doelgroepen en vormt een community die werkt aan weerbare en initiatiefrijke mensen. Het bindt mensen en brengt ze samen.
• Locaties voor sportfaciliteiten in de buitenruimte zijn goedkoper dan officiële sportaccommodaties, zeker als deze locaties al vanaf het ontwerpproces bij gebiedsontwikkeling beweegvriendelijk worden ingericht. De stad als podium en/of playground voegt waarde toe aan de openbare ruimte.


W&H Sports heeft een gevarieerd aanbod van sport- en inrichtingsmaterialen in het leveringsprogramma, dat is gericht op het sportief, recreatief, uitdagend, attractief en interactief inrichten van de openbare ruimte. De verschillende sport- en inrichtingsmaterialen kunnen ook op één locatie gecombineerd worden.

Outdoorfitness

Op het gebied van outdoorfitness levert W&H Sports losse toestellen voor individueel gebruik, maar ook multifunctionele toestellen voor gebruik door groepen. Naast de verschillende lijnen fitnesstoestellen kan W&H Sports nu ook een urban sportpark inrichten. Dit is een compleet beweegpark met een combinatie van freerunnen en fitness. Hierdoor ontstaat een gevarieerd aanbod en een uitdagende sportomgeving voor zowel jeugd als volwassenen. Nieuw in het assortiment van W&H Sports is de outdoorfitnesslijn van Dr. Wolff. Dit zijn multifunctionele trainingstoestellen die zijn ontwikkeld volgens een sportwetenschappelijk trainingsconcept voor trainingen in de buitenlucht. Op ieder toestel kunnen complete trainingsprogramma's worden uitgevoerd. De lijn outdoorfitnesstoestellen kan door W&H Sports ook op gerecyclede kunstgrasvlonders geplaatst worden, zodat ze tijdelijk ergens kunnen worden gebruikt, maar ook naar een andere locatie kunnen worden verplaatst. Zeker in deze coronatijd is dit een ideale oplossing om al dan niet tijdelijke sportfaciliteiten te creëren en sporten in de buitenlucht mogelijk te maken.


Multifunctionele sportvelden

Naast de traditionele trap- en speelveldjes is er inmiddels veel meer mogelijk. Zo biedt W&H Sports boarding aan die gebruikt kan worden bij een soccercourt of voor een multicourt waarop diverse sporten kunnen worden beoefend. Ook is het mogelijk om op allerlei manieren basketbalvelden in te richten voor streetball, baseball5 en 3x3-basketbal op speciale modulaire outdoorsportvloeren.


SPORTbox

De SPORTbox is opslagruimte voor fitness- en trainingsmaterialen die op verschillende locaties in de openbare ruimte geplaatst kan worden. Gebruikers kunnen zich registreren via een app; middels een app&move-concept kunnen ze de box openen, trainingen reserveren en oefeningen bekijken. De SPORTbox is voorzien van in- en uitschuifbare lades, met daarin diverse fitness- en trainingsmaterialen en een zonnecel met oplaadmogelijkheden (via USB). De inhoud wordt met een intelligent camerasysteem beveiligd (tegen diefstal en onbevoegd gebruik). De gemeente Leiden heeft de primeur; hier is inmiddels de eerste SPORTbox geleverd. De inhoud van de SPORTbox is samengesteld in overleg met docenten van de naburige school en met de sportbuurtcoach.


SmartGoals SkillCourt

De SmartGoals worden al jarenlang ingezet op het sportveld, maar er is nu ook een SmartGoals Urban SkillCourt ontwikkeld. Dit product is speciaal bestemd voor openbare ruimten; hiermee wordt de brug geslagen tussen bewegen en gamen. Het SmartGoals Urban SkillCourt is een permanente, interactieve installatie voor in de openbare ruimte. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan tevens voorzien worden van andere inrichtingsmaterialen. Hoe werkt het? Gebruikers kunnen via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. Er moet eenmalig een QR-code gescand worden. Daarna kunnen aantrekkelijk oefeningen gekozen worden en kan de training beginnen! Je kunt jezelf uitdagen, maar het is ook mogelijk om anderen uit te dagen. Iedere gebruiker kan een eigen shield met profiel aanmaken waarin de resultaten zichtbaar zijn. Deze interactieve uitdaging zorgt voor beleving met een spelelement waardoor je het maximale uit jezelf kunt halen, elkaar kunt uitdagen om te sporten en te bewegen of lekker op je eigen gewenste niveau kunt trainen.


www.whsports.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER