Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Demotoer van de nieuwe hoog capaciteit maairobot van Husqvarna

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, zondag 17 oktober 2021
63 sec


Vrijdag 15 oktober werd in het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo de eerste druk bezochte demodag van de Husqvarna Ceora gehouden. De Ceora is de eerste hoog capaciteit robotmaaier van Husqvarna.

Husqvarna Ceora een robotmaaier met een capaciteit van 5 hectares
Husqvarna Ceora een robotmaaier met een capaciteit van 5 hectares

Demonsteren in het Fanny Blanker Koen stadion is in dit geval hetzelfde als voor de leeuwen geworden worden. Dit stadion is de home base van Nico van Eerden, de regerende Fieldmanager of the Year. Van Van Eerden is bekend dat hij bij voorkeur al zijn velden met de kooimaaier maait. Anderzijds staat Van Eerden ook open voor de laatste innovaties. Recent kocht hij bijvoorbeeld een onkruidrobot van het Franse Russische bedrijf Natuition, die in Nederland wordt geïmporteerd door Milati.

Ceora

Terug naar de Ceora. Husqvarna is al jaren onbetwist marktleider op de markt van robotmaaiers, maar had nooit een maaier die geschikt was voor grootschalige toepassingen in golf en sport. Op die markt moest hij zijn meerdere bekennen in bedrijven als Belrobotic en Wiper . Met de Ceora heeft Husqvarna de ambitie om ook in die markt de kussens op te schudden.Parallelle banen

Meest opvallende verschil met de maairobots zoals wij die nu kennen is het feit dat de Ceora parallelle banen kan maaier en niet lukraak over een gazon zijn rondjes maakt. De efficiëntie van werken is daardoor veel groter. Eén machine kan een oppervlakte tot 50.000 m² bestrijken. Door gebruik te maken van EPOS-technologie, een satellietnavigatiesysteem met een precisie van 2 tot 3 centimeter. De EPOS-technologie maakt het verder mogelijk om zonder fysieke grensdraden te werken, waardoor het werkgebied snel digitaal kan worden geherdefinieerd. Zo kan het gazon flexibel worden gebruikt, belucht en geverticuteerd zonder risico op beschadiging van de draden.


Toer

Greenkeepers en Fieldmanagers kunnen de maairobot nog aan het werk zien op golfbaan Prise d'Eau in Tilburg (19 oktober) en op het sportpark van FC Heerenveen (20 oktober.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER