Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Het gezicht van Gras Advies vertrekt, maar de kennis blijft behouden

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, vrijdag 2 april 2021
103 sec


Thijs Avéres en Willem Post klaar om op de voorgrond te treden

Na tien jaar vertrekt Jan-Willem Boon bij Gras Advies. Voor de sportsector was hij lange tijd het gezicht van dit adviesbureau. Maar waar de één vertrekt, staan de opvolgers al klaar. Thijs Avéres en Willem Post treden vanaf april meer op de voorgrond. Nieuwe gezichten dus, maar de kennis van het adviesbureau blijft als vanouds, verzekert het duo.

Op de achtergrond Jan-Willem Boon, op de voorgrond Willem Post en Thijs Avéres
Op de achtergrond Jan-Willem Boon, op de voorgrond Willem Post en Thijs Avéres

Gras Advies werd in de sportsector altijd in één adem genoemd met Jan-Willem Boon. Nu hij vertrekt, treden de mensen die op de achtergrond met hem samenwerkten, Thijs Avéres en Willem Post, uit de schaduw. Voor hen is dit zelfs een mogelijkheid om het bedrijf breder te presenteren. Gras Advies ('Gras' staat voor 'groen, recreatie en sport') gaat op het gebied van sport op dezelfde voet door, maar er komt meer nadruk op de activiteiten voor groen, ecologie - het bedrijf heeft drie ecologen in dienst - en speeltuinen. Als onderdeel van DagNL (De Adviesgroep Nederland, een samenwerkingsverband van elf adviesbureaus) heeft Gras Advies vestigingen door het hele land, van Almelo tot Kaatsheuvel en Warmenhuizen, en is er altijd een uitvalsbasis in de buurt van de klant.

Ervaring in sport en andere disciplines

Thijs Avéres werkt inmiddels twee jaar voor Gras Advies. 'Wat Jan-Willem hier achterlaat, ga ik op dezelfde manier voortzetten. Dat neem ik op me in samenwerking met Willem Post', legt hij uit. Avéres deed de afgelopen twee jaar al de nodige ervaring op met projecten in de sportbranche. Hij begeleidde bijvoorbeeld een project voor ombouw naar waterhockeyvelden in Almelo, schreef bestekken voor de aanleg van kantplanken, maakte inventarisaties voor de zorgplicht en heeft ervaring met het schrijven van een MJOP. Actuele vraagstukken op gebied van duurzaamheid kwamen ook regelmatig aan bod. Avéres was vorig jaar als adviseur betrokken bij de aanleg van Waber-velden in Lelystad om een oplossing te vinden voor de waterproblematiek, en schreef het bestek voor meerjarig duurzaam onderhoud in de gemeente Borne. Avéres zal ook aanschuiven in de werkgroepen van de BSNC, waarvan Gras Advies lid is.Ook collega Willem Post brengt veel ervaring mee. Hij werkt inmiddels elf jaar bij Greenhouse Advies, ook onderdeel van DagNL, en is gespecialiseerd in milieuonderzoeken, afvalstromen en archeologie. Zo deed hij de begeleiding bij de aanleg van een atletiekaccommodatie in Amersfoort, waar oude bunkers in de buurt lagen, en begeleidde hij in dezelfde gemeente de sanering van een kunstgrasveld. De expertise van Post komt in de sportveldenwereld goed van pas bij constructies van zand-rubber of zand en steagran.

Vernieuwing

Als adviesbureau blijft Gras Advies continu vernieuwen. Het nieuwste voorbeeld hiervan is team value, een andere vorm van aanbesteden. In een regulier bestek wordt alles voorgeschreven en is vanwege het gelijkwaardigheidscriterium niet altijd ruimte voor innovatie. Met team value worden innovaties niet uitgesloten, maar worden marktpartijen uitgenodigd voor een dialoog over het onderwerp, zodat de gelijkheid gehandhaafd blijft. Opdrachtgever en inschrijvers gaan samen een proces in. In de sportsector heeft Gras Advies deze aanbestedingsvorm alleen nog in de dialoogfase toegepast, maar het bedrijf is er klaar voor om deze in 2021 in een volledige procedure uit te rollen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER