Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Perfect Pitches

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 24 december 2020
63 sec


Vakblad Fieldmanager laat in deze rubriek de meest bijzondere projecten van de afgelopen periode zien

Circulariteit doel voor nieuw veld Be Quick 28

De gemeente Zwolle wilde een zo circulair mogelijk voetbalveld bouwen binnen een bepaald budget voor voetbalvereniging Be Quick 28. In bouwteamverband zijn alle mogelijkheden door Sallandse United hiervoor uitgezocht en afgewogen in samenspraak met de gemeente Zwolle en de voetbalclub. De infill voor dit nieuwe voetbalveld, TPE, is uit het oude veld geborsteld. Het materiaal is op locatie gereinigd zodat het niet verplaatst hoefde te worden. Door vervoersbewegingen te minimaliseren is de uitstoot zo laag mogelijk gehouden. De TPE-infill is opgeslagen in big bags totdat het toegepast kon worden in het nieuwe voetbalveld. Ook is het instrooizand hergebruikt. Dit materiaal is uit het oude voetbalveld geklopt, gereinigd, in depot gezet en dus ook hergebruikt in het nieuwe voetbalveld. De oude kunstgrasmat heeft een tweede leven gekregen. De nieuw geïnstalleerde kunstgrasmat is geproduceerd met een PRT-backing: dit is een backing zonder coating. Doordat de backing gemaakt is van hetzelfde materiaal is het gehele product volledig recyclebaar. De kunstgrasmat ligt op een onderbouw van ProPlay-Sport van Schmitz Foam. Dit is een schokabsorberende- en drainerende laag gemaakt uit schuim dat vrijkomt als productieresten van schuimproducenten en -verwerkers. Deze duurzame varianten passen allemaal in een vooraf vastgesteld plafondbedrag.



Inrichting sportpark Kranenhof EGS'20

In juli is gestart met de renovatie van sportpark Kranenhof in Escharen, gemeente Grave). Sportpark Kranenhof wordt het nieuwe onderkomen van fusievereniging EGS'20. Deze vereniging bestaat uit de voormalige voetbalverenigingen SCV '58, Estria, GVV'63 en hockeyvereniging HC Grave.


Het project bestaat uit de bouw van een nieuw clubhuis, vier natuurgras voetbalvelden, één kunstgras voetbalveld en één zand ingestrooid hockeyveld. Tevens worden er parkeerplaatsen en een nieuwe toegangsweg naar het sportpark aangelegd. Ook is er ruimte op het sportpark voor diverse ondernemers uit de gemeente. Zo maakt fysiotherapie Bardoel gebruik van een te bouwen powerhill op het park. Dit is een kunstgras loopbaan die een maximale hoogte van 5 meter.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER