Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Turf Tank One toert door Nederland

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, maandag 21 september 2020
57 sec


Alle sportvelden van Nederland recht belijnd, dat is het doel van de Turf Tank One. De Enk Groen en Golf is met de robotbelijner 'op tournee' door Nederland en zorgt er op verschillende plaatsen voor dat het voetbalseizoen strak van start kan gaan.


Vlak voor de start van het voetbalseizoen was de machine aan het werk bij v.v. Opperdoes, in de gemeente Medemblik. Medewerkers van de club hebben de hoekpunten van het veld ingemeten. De Turf Tank One werkt namelijk via gps. Op basis van die vier punten kon de robotbelijner zelfstandig en heel nauwkeurig de belijning van het veld op zich nemen.

Tijdwinst

Bij v.v. Opperdoes zijn ze enthousiast. Normaal zijn ze enkele uren bezig met de belijning van een veld. Nu was de klus in 25 minuten geklaard. Met een robotbelijner kunnen alle velden in de gemeente in één à twee dagen van belijning voorzien worden.


In Assen heeft de Turf Tank One vervolgens twee velden voorzien van belijning. De velden zijn gerenoveerd in opdracht van de gemeente, onder begeleiding van Sweco. De velden zijn uitgezet en belijnd in 1,5 uur. Ter vergelijking: zonder de Turf Tank One zijn twee personen hier pakweg 4 tot 6 uur mee bezig. Een bijkomend voordeel is de dat de doelpotten ook meteen gemarkeerd worden. Dankzij die markering staat het doel altijd op de juiste plaats en weet men zeker dat de belijning volgens de regels is aangebracht.

Overstap

Vorig jaar schreven we hoe De Enk de lijnen op de trainingsvelden van eredivisieclub Vitesse trok met de Intelligent One van leverancier Milati Grass Machines. Met de aanschaf van opvolger Turf Tank One stapt het groenbedrijf over naar de nieuwste generatie belijningsrobots.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER