Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Perfect pitches

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 15 september 2020
196 sec


Vakblad Fieldmanager laat in deze rubriek de meest bijzondere projecten van de afgelopen periode zien

Pilotproject walbeschoeiing van gerecycled kunstgras in Amsterdam

Walbeschoeiing zorgt voor een strakke afwerking bij sloten en voorkomt het wegspoelen van grond en daarmee het verzakken van bermgrond of bestrating. Doorgaans worden deze walbeschoeiingen vervaardigd uit hout of (gerecycled) kunststof. De afgelopen periode heeft GreenMatter hard gewerkt aan de ontwikkeling van walbeschoeiing van gerecyclede kunstgrasvezels. Hiermee is er een nieuw product ontstaan dat bijdraagt aan het verkleinen van de kunstgrasafvalberg. Met een verwachte technische levensduur van 50 jaar beschikken de walbeschoeiingen over ideale, duurzame eigenschappen.De gemeente Amsterdam hecht grote waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Inmiddels is er al een behoorlijk aantal GreenMatter-producten in de gemeente te vinden. Daarom was het voor GreenMatter een logische keuze om in Amsterdam een pilotproject met GreenMatter-walbeschoeiing te realiseren. Op sportpark Middenmeer is onlangs naar volle tevredenheid van alle partijen 100m1 walbeschoeiing geplaatst. Door de groene kleur van de gerecyclede walbeschoeiing gaat het geheel mooi op in de natuurlijke omgeving.

Het product bestaat uit een combinatie van beschoeiingspanelen en combipalen. Met name de sterke koppeling van de panelen is uniek. Hierdoor is het niet nodig om de palen exact op het verbindingspunt te plaatsen. Dit levert een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing op. Tevens zijn de panelen voorzien van een extra lip aan de achterzijde van het schot. Deze overlapt met het vorige schot en zorgt voor een directe afsluiting, waardoor het uitspoelen van grond wordt voorkomen. Hierdoor is het gemakkelijk en efficiënt te hanteren tijdens de installatie.

GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineerded Products en W&H Sports

Infill Guard tegen microplastics in Lansingerland

In opdracht van gemeente Lansingerland verzorgde SKOR afgelopen juni de montage van de Infill Guard voor Sportvereniging TOGB. De Infill Guard is hét toonaangevende product om de verspreiding van infill materialen en microplastics tegen te gaan. De Infill Guard is 100% circulair, dat wil zeggen volledig recyclebaar en na het recyclingproces zijn de producten weer bruikbaar voor dezelfde doeleinden.


TOGB maakt gebruik van betonplaten voorzien van een nopprofiel. Doordat het rubberprofiel flexibel is, kunnen hoogteverschillen in het straatwerk worden opgevangen en afgesloten. Dit is dan ook de reden waarom Gemeente Lansingerland voor SKOR gekozen heeft. Met deze kantplankoplossing wordt er voldaan aan de zorgplicht.

Renovatie kunstgrasvelden De Westmaat

Eind maart heeft de renovatie van twee kunstgrasvelden op sportpark De Westmaat plaatsgevonden. De oude kunstgrasvelden, waarop dertien seizoenen was getraind en gespeeld, stonden voor een toplaagvervanging gepland na het seizoen 2019/2020. Door het eerder stoppen van het voetbalseizoen vond de renovatie eerder plaats dan gepland.


Bij de vervanging van de velden is rondom direct een kantplank aangebracht. Verspreiding van de infill wordt hiermee tegen gegaan. Ook is een deel van de drainage onder één veld vervangen door middel van sleufloze draineren. De reden was dat tijdens het doorsteken te veel drains gebreken vertoonden en het herstel teveel tijdsinspanning koste.

Aanleg laatste O2-natuurgrasveld voor dit jaar?

In opdracht van gemeente Goeree-Overflakkee heeft Bras Fijnaart bij vv Stellendam een tweede O2-veld aangelegd. De goede ervaringen met het in 2018 aangelegde eerste O2-veld van vv Stellendam, heeft de opdrachtgever en de club ertoe aangezet om een tweede O2-veld aan te leggen. Het veld is door Bras Fijnaart voorzien van nieuwe drainage en een automatische beregeningsinstallatie. Door omstandigheden is het een late opdracht geworden, maar de club gaat er vanuit dat er dit seizoen nog (voorzichtig) op gespeeld kan worden. Onder mooie vochtige omstandigheden is het veld gerenoveerd en op 29 juli jl. ingezaaid.


ASM PLAYCE Sport bij V.M.H.C. Cartouche

Hockeyen, basketballen, hinkelen en springen kan vanaf vandaag door en met elkaar op de hockeyclub in Voorburg. Bij VMHC Cartouche is op 17 juni de eerste PLAYCE van Europa geopend. Onder toeziend oog van jeugdspelers, coaches, bestuursleden en sponsoren van de hockeyclub bracht de wethouder een mooi openingswoord, waarna het nieuwe speelveld in gebruik kon worden genomen door de leden van de club.


De PLAYCE van 7 x 10 meter is een nieuw ontwerp van het ASM en gerealiseerd door Recreational Systems International. Technisch Directeur Jaïr Levie, de aanjager van het implementeren van het Athletic Skills Model bij Cartouche, kon bij de opening namens zijn staf de keuze voor een PLAYCE eenvoudig toelichten. 'In de jeugdopleiding werken we vanuit het ASM om kinderen de mogelijkheid te bieden om meer te bewegen, maar ook beter te laten bewegen. Daarbij willen we hen ook creatiever laten worden. Dus bieden we geen voorgeschreven richtlijnen en oefeningen voor dit veld, maar bieden we de ruimte om creativiteit te ontwikkelen.' Levie doelt hierop dat de patronen, kleuren en velden op de PLAYCE zo zijn samengesteld dat het de mogelijkheden biedt voor gebruikers om zelfstandig diverse spel- en oefenvormen te doen. 'Dit is een absolute meerwaarde voor de jeugdopleiding in de georganiseerde vorm, maar ook voor de ongeorganiseerde vorm.'

Onderhoud sportvelden gemeente Borne

In opdracht van de gemeente Borne heeft GRAS Advies een onderhoudsbestek opgesteld voor Sportpark 't Wooldrik te Borne. De werkzaamheden in dit bestek bestaan in hoofdzaak uit het onderhouden van zes natuurgras en vijf kunstgrasvelden, het onderhouden van overige sportvoorzieningen en het onderhouden van groenvoorzieningen voor de komende zes jaar.


GRAS Advies heeft de gemeente Borne geadviseerd en ondersteund gedurende de aanbestedingsfase. De gemeente Borne vindt duurzaamheid belangrijk en wil waar mogelijk een voortrekkersrol vervullen door het goede voorbeeld te geven. Van belang is dat aannemers bij de uitvoering van de opdracht zo duurzaam mogelijk acteren. Het gebruik van duurzaam materieel is daarbij een belangrijk speerpunt in economische en milieutechnische zin. Daarom is ervoor gekozen om de inschrijvingen te beoordelen op de Economisch Meest Voordelige Inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Per veld kon er een fictieve korting verkregen worden op de inzet van robotmaaiers, gps gestuurde robot onkruidbestrijders, kunstgrasrobots en gps gestuurde (kunst) meststrooiers. Daarnaast kon er eveneens een fictieve korting verkregen worden door de inzet van elektrisch handgereedschap zoals bosmaaiers, kettingzagen, heggenscharen en 100% elektrische voertuigen voor alle vervoersbewegingen van en naar de locatie.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER