Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Perfect pitches

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 10 juli 2020
234 sec


Vakblad Fieldmanager laat in deze rubriek de meest bijzondere projecten van de afgelopen periode zien.

Extra waterveld voor AMHC Westerpark

Op sportpark Spieringhorn in Amsterdam Nieuw-West speelt AMHC Westerpark, een jonge hockeyclub met hoge ambities. De club maakt de laatste jaren een sterke groei door en daardoor ontstond er behoefte aan een extra waterveld. Antea Sport verzorgde de aanleg van het nieuwe hockeyveld.De komst van een extra waterveld betekende ook dat het sportcomplex moest worden heringedeeld. In overleg met de gemeente Amsterdam werd besloten om één van de bestaande zandvelden zo te herpositioneren dat er ruimte werd gecreëerd voor de bouw van twee watervelden. In eerste instantie is ervoor gekozen om één waterveld te bouwen, met een optie op een tweede waterveld.

Antea Sport ging ermee aan de slag en leverde een fraai visitekaartje af. Het nieuwe waterveld op sportpark Spieringhorn is compleet voorzien van een automatisch beregeningssysteem, hekwerken rondom en nieuwe ledverlichting. De hockeyers van AMHC Westerpark spelen inmiddels met veel plezier op het nieuwe waterveld.

De Bredius Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren heeft de aanleg van twee nieuwe kunstgras hockeyvelden en een miniveld gegund aan Domo Sports Grass. Domo verzorgt de aanleg van de velden en de verlichting is gegund aan OVI-Enschede.


Het project bevat 32 Phillips armaturen, 24 masten van 15 meter en ruim 1,8 km kabel welke OVI-Enschede gaat leveren en installeren. Het verschil tussen conventionele verlichting en ledverlichting is groot. Ter vergelijking: wanneer er gekozen was voor conventionele verlichting zou het energieverbruik 66.000 kWh per jaar zijn, in plaats van de 33.000 kWh per jaar met de nieuwe ledverlichting. Dit scheelt de club ruim 8.250,- per jaar aan energiebesparing.

Renovatie twee watervelden HC Rotterdam

HC Rotterdam behoort tot de drie grootste hockeyclubs van Nederland. Niet alleen qua ledenaantallen is de club een grote speler, ook het complex van HC Rotterdam mag er zijn: het sportpark telt zeven hockeyvelden. Van de drie watervelden nam Antea Sport er twee onder handen voor een ingrijpende renovatie.


De renovatie van de velden 2 en 3 begon met het verwijderen van de toplaag. Zo kon eerst de asfaltlaag onder de beide velden worden schoongemaakt. Vervolgens werd in de asfaltlaag ruimte gemaakt voor de plaatsing van een klemgoot, die beide velden stabiel op hun plaats houdt.

Voordat de klemgoot in het asfalt werd gefreesd, is bovenop de asfaltlaag eerst nog een e-layer aangebracht. Deze e-layer is uitgebreid getest op onder meer vlakheid, laagdikte en trekkracht. Nadat de e-layer was goedgekeurd, zijn beide watervelden voorzien van een nieuwe, hoogwaardige toplaag die stevig op z'n plek wordt gehouden door de klemgoot.

Airdome Almere

De gemeente Almere had tekort aan zaalcapaciteit. Vooral de hockeyclubs in de gemeente hadden geen plek voor indoorhockey. De gemeente heeft daarvoor deze blaashal gerealiseerd vlakbij het Topsportcentrum Almere. De hal van OpenCover is 30x50m en is 13,5m hoog. Dit is speciaal zo ontworpen om ervoor te zorgen dat de hoogte op de buitenlijnen van het veld 7m is. In deze hal kan daarom ook basketbal en korfbal gespeeld worden.


De berging is geïntegreerd in de halhuid. Er is nu een soort uitstulping die ervoor zorgt dat de materialen niet op het speelveld staan. In de vloer is een 'trappetje' opgenomen. Door de tegelkleuren aan te passen is dit makkelijk te regelen.

Ombouw hockeyveld VHV Sjinborn Valkenburg

TopGrass gaat in eind juni starten met de ombouw van het hockeyveld van VHV Sjinborn te Valkenburg. Het bestaande zandveld zal vervangen worden door waterveld. Daarvoor zal de onderbouw aangepast gaan worden. Tevens zal er een nieuw beregeningssysteem worden aangebracht en zal de infrastructuur rondom het veld worden aangepast. Aan het einde van de zomer is VHV Sjinborn weer klaar voor de toekomst. Onderdeel van deze opdracht is een onderhoudscontract met een looptijd van 10 jaar.


Ombouw hockeyveld MHC Almelo

Het werk betrof het ombouwen van een zand ingestrooid kunstgras hockeyveld uit het jaar 1999 naar een waterhockeyveld. Hierbij zijn naast het waterhockeyveld nieuwe pop-up sproeiers aangebracht, nieuwe hekwerken en ballenvangers geplaatst en de gehele verharding rondom het veld is vernieuwd door middel van antracieten tegels en dubbel-dubbelklinkers. Het waterveld bestaat uit een bestaande zandfundatie, een opgewaardeerde lavafundatie, een ET-layer en de GreenFields TX Pro + kunstgrasmat. Deze kunstgrasmat is ingeklemd in de Pitch Gripper. Met betrekking tot de beregening zijn er drie extra kelders geplaatst om te kunnen voldoen aan de waterbehoefte op de velden van MHC Almelo. De verlichting op het sportpark (drie velden) is vernieuwd van traditionele armaturen naar LED armaturen. Door de ruime opzet van het park en de brede looppaden rondom de velden kan men met de huidige coronarichtlijnen van het RIVM goed uit de voeten.


Ombouw hockeyvelden HCRB

De hockeyvelden van HCRB zullen de komende periode worden omgebouwd naar een nieuw zand- en een waterveld. Newae heeft het project voorbereid en TopGrass is inmiddels begonnen met de werkzaamheden. De huidige velden zijn door de jaren heen wegens de slappe ondergrond op diverse plekken verzakt. Om dit in de toekomst te voorkomen, worden de velden deels opgebouwd met het lichte materiaal lava 4/32. Verder worden de velden voorzien van nieuwe hekwerken en wordt veld 1 voorzien van een nieuwe beregeningsinstallatie.


Onderhoud van sportparken en speellocaties

Krinkels is verantwoordelijk voor het onderhoud van de sportparken en speellocaties binnen de gemeente Maastricht. Onze werkzaamheden bestaan uit regulier en dagelijks onderhoud, incidenteel onderhoud en groot onderhoud en renovatie. Het eerste renovatieproject zit eraan te komen. Eén van de hockeyvelden van de Maastrichtse hockeyclub is namelijk aan vervanging toe. De kunststof grasmat en de sporttechnische laag worden verwijderd. Nadat er een nieuwe sporttechnische laag is aangebracht wordt de nieuwe kunststof grasmat, ingestrooid met zand, geplaatst.


Een duurzame sportomgeving begint langs de lijn!

Als specialist in sportveld inrichtingsmaterialen vindt SKOR het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame sportomgeving. In opdracht van gemeente De Ronde Venen heeft SKOR eind februari vier hockey dug-outs ontwikkeld en geleverd: twee bij HV Mijdrecht en twee bij HV Abcoude. De dug-outs zijn gemaakt van gerecycled aluminium en voorzien van gerecyclede kunstgras banken. SKOR is constant op zoek naar duurzame alternatieven om producten zo verantwoordelijk mogelijke te produceren. Door het gebruik van gerecyclede kunstgras banken, draagt SKOR bij aan een milieuvriendelijker, duurzamer en circulair product. De vier hockey dug-outs zijn daarnaast voorzien van een tassenplateau, kledinghaken en stickbins om de hockeysticks in op te bergen.


Nieuw hockeycomplex op sportpark Sloten

Voor de gemeente Amsterdam is door CSC Sport een nieuw hockeycomplex gerealiseerd op sportpark Sloten te Amsterdam. In totaal zijn er vier nieuwe watervelden aangelegd. GHB Adviesbureau heeft de begeleiding gedurende de aanleg op zich genomen. Gestart is in 2018 met de realisatie van eerst drie velden, het laatste veld is begin mei opgeleverd. Door het hergebruik van het regenwater en dit regenwater ondergrond op te slaan heeft het veld een duurzaam karakter gekregen.

Ook het gebruik van ledverlichting draagt bij aan het duurzame karakter. Ook met de overige inrichtingselementen is rekening gehouden dat deze een lange levensduur bezitten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze minimaal dertig jaar meegaan. De vereniging, Xenios, is op dit moment bezig met de realisatie van een nieuw clubhuis en kleedkamers.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER