Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Lankhorst en W&H Sports bundelen krachten in joint venture GreenMatter

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 4 juni 2020
96 sec


Lankhorst Engineered Products en W&H Sports hebben eind 2018 hun handen ineen geslagen met de start van het GreenMatter label. Waar deze samenwerking in beginsel plaatsvond vanuit twee verschillende bedrijven, is op vrijdag 8 mei jongstleden door Lankhorst en W&H Sports GreenMatter gestart als aparte entiteit.


Met deze joint venture spelen zij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden de kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld. Door deze samenwerking zijn er nu meer mogelijkheden om op te schalen en zich naast circulaire oplossingen voor de sport nu ook te gaan richten op gerecyclede kunstgrasproducten buiten de sport. Hierbij valt te denken aan onder andere oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw.

GreenMatter

Met GreenMatter worden opdrachtgevers op een praktische en transparante manier ondersteund in een 100% circulaire oplossing voor verwerking van versleten kunstgrasmatten. De producten zijn vervaardigd uit gerecyclede kunstgrasvezels en UV-resistent uitgevoerd. De verwachte levensduur is minimaal 50 jaar en na einde levensduur kunnen de producten volledig worden gerecycled. Het leveringsprogramma van slag- en kantplanken, picknicksets, parkbanken, bloembakken, walbeschoeiing en terras- en vlonderplanken, biedt voldoende mogelijkheden om iedere kilogram kunstgrasvezels op een gerecyclede wijze terug te laten komen op of rond de sportaccommodatie. In de komende tijd zullen aan dit rijtje meer producten voor binnen en buiten de sport worden toegevoegd.


Certificaten

Naast een REACH-statement en grondstoffenverklaring is er ook een ZZS (zeer zorgwekkende stoffen) onderzoek uitgevoerd. Dit om te garanderen dat de GreenMatter producten veilig zijn voor mens en natuur. Door de productie- en zuiveringsmethode kan dit resultaat worden gegarandeerd voor alle producten. Om nog meer zekerheid te bieden voldoet de productie van GreenMatter-producten aan ISO 9001: Quality -certificate, ISO 14001: Environment certificate en ISO45001: Safety certificate.


Dezelfde kernwaarden

Sjouke Tjalsma, Lankhorst Engineered Products: 'Lankhorst werkt al sinds eind jaren zeventig met gerecycled kunststof. Wij hebben inmiddels duizenden tonnen kunststof gerecycled en hier producten van gemaakt die weer jarenlang kunnen worden gebruikt. Samen met W&H Sports gaan we met GreenMatter nu nog een stap verder door echte circulaire oplossingen te bieden voor de verwerking van versleten kunstgrasvelden en deze terug te leveren aan opdrachtgevers in de vorm van duurzame producten. Lankhorst werkt al jaren succesvol samen met W&H Sports, hun manier van ondernemen past goed bij Lankhorst. Wij delen dezelfde kernwaarden.'


Mijlpaal

William van Diemen, W&H Sports: 'Wij werken reeds tien jaar op een prettige manier samen met Lankhorst. Het is begonnen met de productie en verkoop van kunststof slagplanken, zaalhockeybalken en opsluitbanden en vanaf 2018 met de start van GreenMatter. Deze joint venture voelt voor ons echt als een mijlpaal in ons ondernemersbestaan. Wij delen met elkaar dezelfde missie en visie op het gebeid van circulariteit en met GreenMatter hebben wij aantoonbaar het verschil gemaakt in het bieden van circulaire oplossingen. Wij verheugen ons erop gezamenlijk een voortrekkersrol op dit gebied te vervullen en invulling te geven aan circulaire vraagstukken.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER