Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hockeyvelden Valkenswaard eerder gerenoveerd vanwege coronacrisis

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 16 april 2020
72 sec


Nu de sportterreinen niet gebruikt worden, biedt dit de uitgelezen kans om werkzaamheden uit te voeren die normaliter overlast veroorzaken voor gebruikers en bezoekers. Daarom zijn BTL Advies en TopGrass in opdracht van de gemeente Valkenswaard gestart met de renovatie van drie hockeyvelden bij vereniging HOD.


TopGrass is aannemer en BTL Advies begeleider van het project en toezichthouder op de directe uitvoering van de werkzaamheden. De renovatie stond al gepland, maar is naar voren gehaald. Dit vraagt om flexibiliteit van alle betrokken partijen, maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen.

Op tijd starten met voorbereiding is cruciaal

In de herfst van 2019 is gestart met het bestek en de opdracht is in januari 2020 aanbesteed. Alle partijen konden dus op tijd starten met de voorbereidingen en daarom is het ook mogelijk om de uitvoering van de werkzaamheden naar voren te halen. In februari zijn TopGrass, de gemeente Valkenswaard, de hockeyvereniging en BTL Advies voor het eerst samen gekomen om knelpunten te kunnen aanpakken en op basis hiervan zijn de plannen geschreven. Na het sluiten van de sportparken in maart zijn de vier partijen wederom in gesprek gegaan welke mogelijkheden er waren om nu al te starten met de renovatie.


Alle leveranties zijn uit Nederland afkomstig

Afgelopen week zijn de werkzaamheden aan het hoofdveld gestart, waarbij deze voorzien wordt van een ET-decke en kunstgrasmat. De renovatie van de twee overige velden kan pas starten als de KNHB besluit dit seizoen niet meer te hockeyen, aangezien deze werkzaamheden wat omvangrijker zijn. Van deze velden moeten onder andere het straatwerk en de hekwerken vervangen worden, maar ook wordt er een beregeningsinstallatie en fundering aangebracht.

Werkzaamheden in volle gang

Door een tijdige start van de gemeente met de bestekvoorbereidingen en aanbesteding hebben alle betrokken partijen de werkzaamheden naar voren kunnen halen. Met het aanpassen van de toolboxmeetings aan de coronamaatregelen kan er op een veilige manier gewerkt worden. Om te voorkomen dat leveranties vanuit het buitenland door de maatregelen rondom COVID-19 eventueel stagneren, is besloten de leveranties allemaal uit Nederland te laten komen. Op deze manier kunnen de sporters van HOD, zodra er weer gesport mag worden, op de gerenoveerde velden spelen.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
ICL verzorgt gratis webinar over zomergrasziekten
woensdag 15 mei 2024
t/m woensdag 15 mei 2024
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER