Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Noodloket coronavirus ook voor sportclubs open

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, maandag 30 maart 2020
55 sec


Sportclubs en sportverenigingen kunnen bij de overheid een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro krijgen voor de financiële schade door het coronavirus. Het gaat daarbij om diverse bedrijven binnen de sector sport en recreatie.


Nederlandse sportclubs zijn inmiddels twee weken gesloten, waardoor verenigingen veel inkomsten mislopen. Om de financiële schade te compenseren van de gedwongen sluiting, heeft de overheid het noodloket 'tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19' (TOGS) geopend. Diverse ondernemers in de sport en ook sportclubs krijgen binnen deze regelgeving eenmalig compensatie.

De kabinetsmaatregel is er voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis. Organisaties ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan de uitkering: op basis van de geregistreerde SBI-code bij de Kamer van Koophandel wordt gekeken welke organisaties in aanmerking komen. Daarnaast is het een vereiste is dat de organisatie een eigen fysieke locatie heeft, zoals een sportkantine. 'Ook moet de te verwachten omzetdaling voor de periode 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 ten minste €4.000 zijn, net als de te verwachten vaste lasten in dezelfde periode', aldus de sportorganisatie. De onderneming mag ook geen overheidsbedrijf zijn.


Aanvragen tot en met 26 juni

Sinds vrijdag 27 maart kunnen organisaties een beroep doen op de regeling via deze link.
Omdat er behoorlijk veel aanvragen ingediend worden, kan het zijn dat je nog niet direct kunt inloggen. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 26 juni. NOC*NSF onderzoekt overigens nog of deze regeling voldoende is om getroffen sportclubs uit de financiële problemen te houden.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
S.Madaras
Thursday 2 April 2020
Maar hoe zit het als de vereniging sportkantine uit besteed ?
Ik als horica pachter kom ik niet in aanmerking van de tegemoetkoming en de vereniging wel.Hoe zit het?

Met vriendelijke groet,
Steffie
Redactie Fieldmanager
Friday 3 April 2020
Beste Steffi,

Horeca komt ook voor de 'tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19' (TOGS) in aanmerking. De TOGS is specifiek bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks worden getroffen door kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zoals dus een verplichte sluiting, waar jij mee te maken hebt.

Het is raadzaam om naar je KVK-inschrijving te kijken, want op basis van je vastgestelde SBI-code wordt allereerst gekeken of de onderneming in aanmerking komt.

Mocht je SBI-code er niet tussenstaan en je meent tóch aanspraak te maken op deze regeling. Meld je dan hier: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-ontbrekende-sbi-codes-wssl
Het ministerie gaat nog kijken welke ondernemers tussen wal en schip belanden en ook recht zouden moeten hebben op de TGOS.

Sta je mogelijkerwijs geregistreerd onder een verkeerde SBI-code, omdat de werkzaamheden zijn veranderd bijvoorbeeld. Ook dit kun je melden bij het Handelsregister bij uitvoeringsorganisatie RVO.nl. https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19

Om in aanmerking te komen voor de TGOS zijn er verder nog andere voorwaarden van belang zie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/voorwaarden

Succes!Redactie Fieldmanager
Friday 3 April 2020
Verder zijn er nog andere maatregelen uit het noodpakket waarvoor u mogelijkwijs in aanmerking komt. Zie: https://www.fieldmanager.nl/article/32685/wat-biedt-het-noodpakket-u-als-ondernemer

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER