Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Dit zie je op de Vakbeurs Sportaccommodaties

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, maandag 2 maart 2020
580 sec


Exposanten blikken vooruit op de beurs

Op donderdag 5 maart is de Vakbeurs Sportaccommodaties weer het ontmoetingspunt voor bedrijven in de sportsector. De beursvloer is dit jaar gevuld met zo'n 170 bedrijven. Welke nieuwigheden laten zij op de beurs zien, en wat kunnen we van de standhouders verwachten? Een aantal standhouders geeft alvast een voorproefje en blikt met ons vooruit.


Bas van Oosterhout: beregeningsspecialist voor golf én sport

Bas van Oosterhout Beregeningstechniek is gespecialiseerd in aanleg, service, onderhoud en advies op het gebied van beregeningstechniek. Ons vakgebied varieert van golfbanen en sportvelden tot aan tuinberegening. Door onze jarenlange ervaring en een diversiteit aan vakkennis kunnen wij u in elke fase adviseren en ondersteunen, en helpen bij het realiseren van A tot Z. Bij de realisatie voorziet ons uitgebreide machinepark u en ons van diverse gemakken, zodat kosten en tijd worden bespaard. We zijn een klein, compact familiebedrijf, waar we allemaal staan voor een tevreden en positieve klandizie. We denken oplossingsgericht en geen uitdaging is ons te groot. We denken graag mee over een beregeningsoplossing voor uw sportveld! Bezoek ons in stand 2.4.39 voor meer informatie.


Nieuw bij GKB: de Top-Clean

Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties tonen we als GKB Machines de nieuwste innovaties op het gebied van sportveldonderhoud. Een van de nieuwste ontwikkelingen is de Top-Clean. Deze zullen we tijdens de vakbeurs tonen. De Top-Clean dient om vuil te verwijderen van de toplaag van sportvelden. Hierbij kunt u denken aan vuil dat na gebruik achterblijft, zoals afval en kapotte vezels, maar ook aan resten van bomen langs het veld. Als het materiaal te lang op het veld blijft liggen, wordt het in de mat getrapt. Het doel van deze machine is om het vuil eraf te halen voordat het veld weer bespeeld wordt. Hoe meer vuil er van de mat wordt gehaald, hoe minder erin getrapt wordt.
GKB Machines is te vinden in stand 2.3.35.


Jean Heybroek: passie voor kortgrasbeheer

Efficiënt en chemievrij beheer van kortgras-speeloppervlaktes kan een flinke uitdaging zijn. Om een gezonde grasmat te krijgen en te behouden zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zijn machinale en cultuurtechnische maatregelen nodig. Jean Heybroek heeft inmiddels ruime ervaring op dit gebied en ondersteunt zijn klanten hierbij graag, met een goed doordacht advies op maat, gericht op de juiste bewerkingen en de beste machines van topmerken als Imants, Campey, Wiedenmann en Toro. Van het onderhoud van golfbaan of stadion tot speeloppervlaktes van lokale sportverenigingen, wij delen onze passie voor kortgrasbeheer graag. Bezoek onze specialisten in stand 2.2.09.


Eurograss TetraTop 100 combineert het beste van drie werelden

Eurograss TetraTop 100 is een gloednieuw ontwikkeld grasmengsel van DSV zaden, ontwikkeld om ook te kunnen doorzaaien bij lage temperaturen (bodemtemperatuur 5-6 ⁰C). Een supersnelle opkomst en hoog kiempercentage, gecombineerd met een zeer goede ziekteresistentie en hoge vitaliteit zijn de belangrijkste kenmerken van dit mengsel. Vaker doorzaaien, ook bij een lagere bodemtemperatuur, zal ervoor zorgen dat de mat zo veel mogelijk gesloten blijft, zodat onkruiden en andere ongewenste grassen een minimale kans wordt geboden om zich te vestigen. Door het nieuwe tetraploïde Engels raaigras Tetrasport te combineren met twee soorten diploïd Engels raaigras, wordt het beste van drie werelden gecombineerd in Eurograss TetraTop 100. Dit zijn drie rassen die elk een specifieke eigenschap meebrengen om tot een topresultaat te komen. Hiermee zijn de kwaliteit en robuustheid van het hedendaagse sportveld gegarandeerd. Meer weten over dit mengsel of andere Eurograss-mengsels? Bezoek DSV zaden Nederland in stand 2.2.06.


Van wens naar haalbaar plan(n)

Plann ingenieurs creëert hoogwaardige sportaccommodaties. Daarin zijn we een toonaangevende specialist. We vertalen de wensen van de opdrachtgever en gebruikers naar haalbare plannen. Of het nu gaat om natuurgrasvelden, kunstgrasvelden, hybridevelden, atletiekbanen of gravelbanen, zolang het buiten is, heeft Plann ingenieurs er verstand van. Recente ontwikkelingen volgen wij op de voet. Momenteel hebben we veel adviestrajecten lopen waarbij we gemeenten en verenigingen helpen om op een juiste manier invulling te geven aan de zorgplicht en het beheer en onderhoud van grassportvelden, om zo toe te werken naar chemievrij beheer. Vanuit onze twee kantoren in Meppel en Leeuwarden bedienen we onze opdrachtgevers. We zijn een onafhankelijke adviseur met actuele kennis van de markt. We voeren opdrachten uit met betrekking tot de (her)inrichting van sportaccommodaties, meerjarenonderhouds- en investeringsplannen, doen kwaliteitsbeoordelingen en keuringen en maken beheerplannen. Plann ingenieurs is aanwezig op de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. U vindt ons in standnummer 2.2.16.


Beregenen met meer precisie

Om uw natuurgras handmatig met meer precisie te beregen, heeft Smits BV de elektrische towable hose reel trailer ontwikkeld. Het ergonomische ontwerp en de robuuste constructie maken het bedienen van de slang eenvoudiger, sneller en efficiënter. De machine is gemakkelijk te bevestigen aan de meeste offroad-golfkarren of ATV met trekhaakpen. De zware stalen 12 V elektrisch aangedreven haspel kan zware lasten aan. Dankzij de extra lange aanhangwagendissel kunnen scherpere bochten worden genomen en kan eenvoudiger achteruit worden gemanoeuvreerd. Hij is tevens voorzien van grasbanden (alleen voor offroad-gebruik) en wielen van hoge kwaliteit. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met Smits of bezoek het bedrijf in stand 2.3.27.


Nieuwe opstelling voor SV100-mengsel

Het nieuwe Masterline-sportveldmengsel 4-4-2 Master is de snelste manier om een robuuste grasmat te krijgen. DLF heeft de traditionele SV100 een upgrade gegeven met de reeds succesvolle grassoort 4turf. Door twee sterke 4turf (4-4)-rassen te combineren met een bijzonder goed diploïd Engels raaigras (2), hebben we het 100 procent Engels raaigras (4-4-2)-mengsel vernieuwd. De alom geprezen 4turf-rassen zijn speciaal geselecteerd op dichtheid, betredingstolerantie en groeikracht. Het voordeel van 4-4-2 Master is dat het een supersnelle kieming heeft, ook bij lage temperatuur. Daarnaast is het gras extreem ziekte- en droogtetolerant en heeft het uitstekende winter- en zomerprestaties. Het sportveldmengsel is vanaf nu verkrijgbaar bij uw Masterline-dealer. Meer informatie? Bezoek DLF in stand 2.3.21.


Met SuperSub wordt uw kunstgrasveld optimaal beregend

SuperSub SportSystems biedt slimme oplossingen voor sportveldfunderingen, om álles uit uw sportveld te halen. Op de Vakbeurs Sportaccommodaties kunt u live kennismaken met de nieuwste innovatie: PushSub, een nieuwe manier voor het optimaal beregenen van uw kunstgrasveld. Meestal worden velden beregend met slootwater, grondwater of zelfs leidingwater. Vervuiling, algengroei en een hoge waterrekening zijn het gevolg. PushSub zorgt voor een gesloten waterbalans, waarbij regenwater wordt opgevangen. Dat betekent: altijd zuiver water en aanzienlijk minder kosten voor algenbestrijding en watergebruik. Goed voor de clubkas én duurzamer, dus beter voor het milieu. Bovenal zorgt het PushSub-systeem bij alle weersomstandigheden voor prima speleigenschappen, het hele jaar door. Hoe PushSub in zijn werk gaat, kunt u zien in stand 1.2.04, met een op schaal gemaakt model. De innovatieve systemen van SuperSub SportSystems zijn sterker, duurzamer en goedkoper dan traditionele oplossingen en zijn zelfs al bekroond met een nationale duurzaamheidsprijs.


Malsen: uw onafhankelijke adviseur buitenruimte!

Malsen Sport en Civiel is op de dag van de Sportaccommodaties te vinden in stand 2.2.23. U wordt van harte welkom geheten, om bijgepraat te worden over de laatste trends en ontwikkelingen.
Zo kunnen wij u uitgebreid adviseren of bijpraten over onder andere de verspreiding van infill, chemievrij beheer van natuurgras of extreme weersomstandigheden. Mark de Jong, eigenaar van Malsen, zit in de Green Deal-taskforce en is volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in chemievrij beheer. Malsen Sport en Civiel heeft dan ook veel expertise in huis, van ontwerp tot uitvoering. Wij zijn dé onafhankelijke adviseur voor uw sportaccommodatie, voor natuur- en kunstgras. Wij zijn een betrouwbare, doelgerichte adviseur, vanaf het ontwerp tot de uitvoering en de opening waarbij de spelers voor het eerst het kunst- of natuurgras betreden voor een wedstrijd. Mis niets; bezoek ons op de dag van de Sportaccommodaties!


Verduurzamen doet u met SportStroom

Uiteraard ontbreekt ook SportStroom niet op de Vakbeurs Sportaccommodaties. Als sportbestuurder of beleidsmedewerker sport bent u hartelijk welkom in stand 2.1.02 om te worden bijgepraat over:
• het gratis begeleidingstraject, voortvloeiend uit de Routekaart Verduurzaming Sport, voor volledige begeleiding bij het verduurzamen van accommodaties;
• de laatste ontwikkelingen op het gebied van ledsportveldverlichting;
• alle perikelen rondom het stroomnetwerk en de gevolgen hiervan voor de aanleg van zonnepanelen;
• beschikbare subsidies en regelingen voor de financiering van uw duurzame investeringen;
• het juiste verhaal over de verduurzaming van uw accommodatie.


Bij W&H Sports doet groen ertoe

De producten van GreenMatter zijn niet onopgemerkt gebleven; er is inmiddels veel interesse uit binnen- en buitenland. Dit in verband met circulariteit in de sport, reductie van de kunstgrasafvalberg en de toepassing van een circulair product (kantplanken) als preventieve maatregel tegen de verspreiding van microplastics en voor infill-behoud op het sportveld. Het jaar 2020 is dan ook goed van start gegaan, met onder andere veel nieuwe aanvragen voor gerecyclede kantplanken. Vorig jaar werden deze planken bijna alleen bij nieuw aangelegde velden toegepast; nu worden ook veel bestaande kunstgrasvelden alsnog van kantplanken voorzien. Naast deze planken bestaat het zorgvuldig samengestelde leveringsprogramma uit picknicksets, parkbanken, bloembakken, bermpalen en recent ook beschoeiing. Het assortiment biedt voldoende mogelijkheden om iedere kilogram kunstgrasvezels in gerecyclede vorm terug te laten komen op of rond een sportaccommodatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom ons op 5 maart bezoeken in stand 2.015.


Het Vosca Gezonder Gras Concept

Als greenkeeper of fieldmanager ben je onder andere bezig met chemievrij sportveld- en golfbaanbeheer. Vos Capelle helpt je hier graag mee door middel van het Vosca Gezonder Gras Concept (GGC). Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties vertellen zij graag meer over dit innovatieve, duurzame concept en onderstaande nieuwe producten:
1. Vosca Humiterra Special: de vertrouwde organische meststof mét wetting agent
2. Aqua-Aid PBS150 Granular: strooibare 3D wetting agent met werking van 150 dagen
3. ICL Specialty Fertilizers ProTurf: complete lijn duurzaam gecoate fijngekorrelde meststoffen.
Naast deze drie producten introduceert Vos Capelle nieuwe producten van bekende A-leveranciers, waaronder TourTurf (E. Marker A/S), Olmix Marathon, Barenbrug Holland, Headland Amenity en de eigen Vosca-productlijn. Meer informatie? Bezoek Vos Capelle in stand 2.1.24 en praat bij met één van de vier experts natuurgras!


Schoon kunstgras met biologie

Na drie jaar zijn er vele best practices bekend in het onderhoud van kunstgras met biologie. Levende materie verteert alle organische troep en zorgt zo voor schone velden. Dit heet MO5 Sport. Deze velden werden eerder behandeld met chemie. Borstelen en diepreinigen gaven te weinig resultaat, dus werd er te veel geborsteld en te vaak gediepreinigd. Dat was in feite mishandeling van kunstgras en niet duurzaam. Chemie is verboden omdat het niet juist toe te passen is op kunstgras. Chemie mag nergens in de openbare ruimte in het milieu terechtkomen: 'Nabij oppervlaktewater en op sloottaluds mogen chemische middelen nooit worden toegepast. Dit is wettelijk verboden in de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden.' (Bron: Wetterskip Fryslân) Beheerders moeten hun zorgplicht nakomen en lozing van chemie dus voorkomen door het niet te gebruiken. MO5 Sport is veilig voor sporters en de omgeving, met ook nog eens de beste resultaten. Bezoek Algavelan in stand 2.2.33.


Gebundelde krachten voor realisatie topsportaccommodaties

Antea Sport, Edel Grass en J&E Sports staan voor vernieuwing en doorontwikkeling. De drie partijen zijn in Nederland toonaangevend als het gaat om de realisatie van sportvelden van hoge kwaliteit. Op 5 maart aanstaande zijn de drie specialisten samen te vinden in stand 2.1.23 in Houten. Naast succesvolle systemen als de Tennis Provision voor tennis, het Edel ID.-hockeysysteem en diverse voetbalsystemen, presenteren Antea Sport, Edel Grass en J&E Sports ook het nieuwste op het gebied van systemen zonder infill of zandgevulde systemen. Edel Nexus en Edel Twinblade zijn de laatste ontwikkelingen op dat vlak. In 2019 zijn er reeds twee non-infill-voetbalvelden aangelegd, in Apeldoorn en Den Bosch. Ook heeft Antea Sport als pilot een innovatief zandhockeyveld 2.0 gerealiseerd. Op het gebied van innovaties zijn de bedrijven zeer actief en zijn er inmiddels prachtige resultaten geboekt. In 2019 heeft Antea Sport de Innovatieprijs Sport gewonnen met CarbonFix. Hiermee worden sportvelden CO2-neutraal aangelegd. Daarnaast is in samenwerking met gespecialiseerde partners een biologisch afbreekbare infill ontwikkeld en is het eigen recyclingbedrijf GBN-AGR opgericht én opgestart. Er valt dus veel te ontdekken op het gebied van circulaire kunstgrasrecycling, biologisch afbreekbare infill en zelfs de eerste stappen naar een volledig composteerbaar veldsysteem. Wij verwelkomen u op 5 maart graag op de beurs in standnr. 2.1.23.


Kunstgras dat luchtkwaliteit verbetert

Domo Sports Grass besteedt op de Vakbeurs Sportaccommodaties veel aandacht aan Pureti. Door Pureti toe te voegen aan het productieproces van kunstgras, is Sports & Leisure Group NV in staat om het NOX-gehalte met 70 procent te verminderen. Onderzoek toont aan dat 1 m² kunstgras 188 kg NOX per jaar neutraliseert, wat overeenkomt met de NOX-productie van een Euro 5-wagen die een jaar lang dagelijks 20 km rijdt. 1 m² met Pureti behandeld kunstgras heeft een luchtreinigende werking die vergelijkbaar is met één volwassen boom. Een met Pureti behandeld kunstgrasveld van 8.000 m² kan daarom beschouwd worden als het equivalent van 8.000 volwassen bomen, wat overeenkomt met een bos van ca. 20 ha. Deze baanbrekende innovatie verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de gezondheidsproblemen van zowel spelers als de omgeving. Naast het luchtzuiverende effect vernietigt met Pureti behandeld kunstgras ook schimmels, algen en mos, doodt het bacteriën zoals E. coli en Staphylococcus aureus en verwijdert het slechte geuren. Bezoek Domo Sports Grass in stand 2.3.17.


Profoot TLT Star centraal bij Lano

Lano Sports zal op de Vakbeurs Sportaccommodaties Profoot TLT Star promoten. Na 35 jaar pionieren met kunstgrasoplossingen is Lano Sports nog steeds toegewijd aan technologische innovatie. Dat is de reden waarom het R&D-team de Twist Lock-technologie van onze reeds toonaangevende Profoot MXSi TLT-grasmat heeft vernieuwd. Het resultaat: Profoot TLT Star. In TLT Star combineren we het profiel van de tilband met een verbeterd diamantprofiel. Hierdoor vermengen de vezels zich gemakkelijker, waardoor de grasmat extra sterkte krijgt. De filamenten stuiteren regelrecht terug, spel na spel, seizoen na seizoen. De combinatie van het polymeer polyethyleen, het beste uv-bestendige garen op de markt, en meer dan 130.000 filamenten per m2 zorgt het hele jaar door voor optimale voetbalomstandigheden. De met elkaar verweven, dubbel gevormde vezels zijn diep in het garen vastgezet, met absoluut 0 procent vezelverlies, zelfs na langdurig veldgebruik. Bezoek Lano Sports in stand 2.2.42.


Expo-Line: een rechte lijn naar innovatie

Expo-Line draagt al twintig jaar bij aan de wereld van morgen. Door minder plastic te gebruiken, zorgen wij dat het verbruik, maar ook de vraag afneemt. Steeds meer clubs en gemeenten volgen ons hierin en slaan onze belijningsverf op in een grote tankunit, die wij gratis ter beschikking stellen. Sinds 2012 vragen wij ook statiegeld voor de kannen van 20 liter belijningsverf. Ze worden na gebruik opgehaald, gereinigd en opnieuw gebruikt. Zo weinig mogelijk onnodig plastic gebruiken en de rest recyclen is het recept om verandering te brengen! Om efficiënter te werken, distribueren wij onze verf nu zelfs met citytrailers. Sinds 2019 maakt Expo-Line samen met transportbedrijf FETrans meerdaagse distributieritten, van enkele dagen in Nederland tot een week lang in Frankrijk. De citytrailers worden onder meer gevuld met IBC-containers met een inhoud van 1000 liter. 'We kunnen circa 26 klanten per distributierit bedienen', rekent directeur Bogaerts uit. Daarbij vervoeren de citytrailers ook andere producten, zoals doelen. 'We willen alles in een gestroomlijnde rit ter plaatse brengen.' Met deze vooruitstrevende, milieubewuste en probleemoplossende aanpak tracht Expo-Line zijn steentje bij te dragen aan de wereld van morgen. Expo-Line is de enige leverancier op de markt van belijningsverf die op deze manier te werk gaat. Door ons productaanbod, onze manier van werken en onze communicatie proberen wij aan te geven dat we er zijn voor de sportveldbeheerders. Bezoek Expo-Line in stand 2.2.38.


Kunstgrasrecycling 2020 - 100 procent circulair!

Het einde van de kunstgrasproblematiek is in zicht! Vorig jaar zaten veel gemeenten en sportclubs met hun handen in het haar. Ze hadden geen mogelijkheden om hun oude kunstgras op verantwoorde wijze af te voeren, laat staat te recyclen. Met de oprichting van GBN Artificial Grass Recycling (AGR) kan kunstgras binnenkort op een verantwoorde, circulaire en unieke wijze verwerkt worden. De 100 procent circulaire verwerkingsfabriek in Amsterdam is bijna operationeel; de eerste velden worden momenteel al aangevoerd en in april gaan we open. Wij zijn klaar voor seizoen 2020!

Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties verwelkomen wij u graag in de stand van GBN AGR: 2.3.10. Onze experts kunnen u alles vertellen over het revolutionaire verwerkingsproces, het unieke innovatiecertificaat dat volledige circulaire verwerking garandeert én al uw vragen beantwoorden over de productie van een hoogwaardige, circulaire grondstof. GBN AGR neemt ook deel aan het kennisprogramma. Zien wij u bij de presentatie over de ontwikkelingen in de kunstgrasmarkt en de visie van GBN AGR hierop? Tot 5 maart!


LED-Proeverij en subsidies

Ben u geïnteresseerd in ledverlichting voor sportaccommodaties? En wilt u het eigenlijk ook wel eens 'live' bij een vereniging zien? Meld u dan aan voor de unieke LED-Proeverij van Sportverlichting.com tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties. De presentatie is bedoeld voor alle soorten sportclubs en gemeentes en bevat actuele informatie over de diverse mogelijkheden voor ledverlichting, subsidies en financieringen. Aansluitend op de led-sessie is de presentatie van DUS-I (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en wordt er nog dieper ingegaan op de subsidies. Na deze twee sessies bent u geïnformeerd met vakinhoudelijke kennis en kunt u voorbereid de beursvloer op. Combineer twee werelden: de beurs die u een inkijk geeft in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en de praktijk bij LTV De Doordraaiers. Deze tennisvereniging ligt letterlijk 'om de hoek' van de beurshal en is voorzien van mooie ledverlichting. Om 10.20 uur is het ontvangst bij LTV De Doordraaiers in het clubhuis. Omstreeks 12 uur keert u terug op de stand van Sportverlichting.com (2.1.42), waar mogelijkheid is tot lunch en om te spreken met diverse adviseurs.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
TRENDING
Groene transfers van juni
10-06-2024 | NIEUWS
Groene transfers van mei
06-05-2024 | NIEUWS
KRAK, zei de ...
17-06-2024 | ARTIKEL

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER