Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wateropslag onder kunstgrasveld als oplossing voor waterproblematiek

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, dinsdag 28 mei 2019
31 sec


Veel gemeenten en sportverenigingen hebben ermee te maken: wateroverlast én aanhoudende droogte. Twee studenten Tuin- en Landschapsinrichting en advies- en ingenieursbureau Newae hebben hiervoor een oplossing bedacht.


Door een gezamenlijk project in St. Oedenrode wordt hier water op innovatieve wijze onder de kunstgrassportvelden opgeslagen. Dit water wordt vervolgens gebruikt om de natuurgrasvelden te besproeien. Voetbalvereniging Rhode is de gelukkige om van dit systeem, aangelegd door aannemer Topgrass, te kunnen profiteren. Voor waterschap De Dommel draagt het project bij aan duurzaam waterbeheer.

Bekroond

Op 16 mei kreeg dit project de Water Innovatie Prijs van de Unie van Waterschappen. Dit gebeurde tijdens een masterclass 'Waterberging onder sportvelden als oplossing voor waterproblematiek' op hogeschool Van Hall Larenstein, waar studenten Tuin- en Landschapsinrichting en Land- en Watermanagement, samen met vertegenwoordigers van de projectpartners aan deelnamen. Hiermee is een kroon gezet op een waardevolle samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER