Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Milati test elektrische Allett C34 Evolution bij SC Heerenveen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 24 april 2019
71 sec


Milati Grass Machines heeft afgelopen week op diverse locaties getest met de Allett C34 Evolution. Waaronder in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen.

Groundsman Henk Schreuder test de C34.
Groundsman Henk Schreuder test de C34.

De C34 Evolution is een kooimaaier, net als de reguliere C34. Het verschil zit echter in de motor; de C34 Evolution werkt namelijk op accu. Arjen Spek van Allett-importeur Milati testte afgelopen week een demomachine van de C34 op een aantal Nederlandse velden. Hij kreeg daarbij ondersteuning van de uit Engeland overgekomen Dave Allett.

Innovatieve functies
Spek is enthousiast over de nieuwe C34. "Deze multifunctionele machine werkt helemaal op accu", legt hij uit. "Er zitten een aantal innovatie dingen in de C34. Hij is bijvoorbeeld eenvoudig te bedienen en je kunt makkelijk backlappen, door de elektromotor de andere kant op te laten draaien. Je kunt een schakelaar induwen waardoor de machine 60% minder snelheid heeft. Zo kun je makkelijker het veld af en keren. Wil je weer verder, dan druk je de schakelaar weer in en ben je weer op snelheid."

Perfectioneren
Met de huidige tests hoopt Allett de C34 Evolution te perfectioneren. "Ze willen meer bieden dan er in de huidige markt al is", aldus Spek. De demonstraties verlopen tot nu toe goed. Spek: "De C34 wordt goed ontvangen. We hebben al eens met een prototype gedraaid en laten hem nu weer zien. De resultaten zijn goed en we krijgen een leuke respons van de mannen."

Tekst loopt door onder de foto.


Niek Talen aan het werk met de C34.
Nog een keer!
Tot die tevreden groep behoort ook Henk Schreuder, fieldmanager bij SC Heerenveen. Schreuder werkte deze week voor het eerst met de C34 Evolution. Daardoor was hij vooraf nog wat sceptisch, maar dat was snel verdwenen toen hij eenmaal banen gemaaid had met de machine. Schreuder kreeg op de demonstratiedag bij Heerenveen assistentie van Niek Talen. Talen, gepassioneerd grasman, werkte een dag als vrijwilliger bij Schreuder en was erg onder de indruk.

In juni worden de eerste twintig stuks van de Allett C34 Evolution in productie genomen. Volgend jaar verschijnt dan het definitieve model op de markt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER