Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Kunstgrasaanbieders organiseren samen recycling kunstgras

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, woensdag 16 januari 2019
68 sec


Kunstgrasleveranciers en –aannemers pakken samen handschoen op voor duurzame verwerking kunstgras

Met het wegvallen van Tuf en Vink is er een acuut probleem kunstgrasaannemers en -fabrikanten. 15 januari hebben de grote kunstgrasleveranciers en –aannemers een brief rondgestuurd aan belanghebbenden, waarin ze de oprichting van een nieuw recyclingbedrijf aankondigen.


Uit de brief blijkt dat het gaat om de bedrijven Antea Sport / Edel Grass, CSC Sport / Greenfields, Domo Sports Grass / SLG en Fieldturf Tarkett. Deze bedrijven vormen samen met GBN, een dochteronderneming van Strukton, een Alliantie van samenwerkende kunstgrasleveranciers en -aannemers. Namens de kersverse Alliantie is de brief verzonden uit naam van directeur Eric van Roekel van GBN Groep.

Volgbaar en traceerbaar
'De komende maanden openen GBN en de Alliantie een verwerkingsfaciliteit voor hoogwaardige, transparante en circulaire verwerking van de Nederlandse kunstgrasvelden, waarin tevens de volledige materiaalstroom - van input tot output - volgbaar en traceerbaar is,' zo blijkt uit de brief.

De overige leden van de Alliantie laten weten groot vertrouwen te hebben in de samenwerking met GBN, 'een partij die in Nederland vooroploopt wat betreft circulaire verwerking.'


Goede samenwerking
De brief meldt dat de Alliantie werd geïnitieerd nadat verschillende branchegenoten constateerden dat het niet mogelijk is om als individueel kunstgrasbedrijf de recycling voor je rekening te nemen.
Ook zouden 'grote barrières' circulariteit in de sector in de weg staan. 'Zo is de recycling van kunstgras nog altijd duurder dan zogeheten virgin-productie en bestaat er momenteel in Nederland nog geen betaalbare technische oplossing voor circulaire productie en verwerking. Omdat de circulariteitsuitdagingen door afzonderlijke partijen niet te dragen zijn, kan circulaire productie en verwerking alleen door goede samenwerking door de sector worden bereikt,' aldus de leden van het nieuwe verbond.


2019 een belangrijk testjaar
De verwerkingsfaciliteit opent de komende maanden haar deuren. 'De Alliantie ziet 2019 als een belangrijk testjaar, waarin wordt onderzocht hoe zo snel mogelijk een 100% circulaire keten kan worden bereikt. Ook wordt het gesprek aangegaan met belangrijke stakeholders binnen en buiten de branche om te onderzoeken hoe er op korte termijn een werkelijk branche-brede samenwerking kan ontstaan.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
joep jansen
Monday 29 April 2019
wegens `n verbouwing moet er ca. 250 m2 kunstgras uit n tuin. kunnen wij dit bij U aanbieden ?

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER