Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De Intelligent One in actie bij De Wereld Draait Door

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Milati, maandag 29 oktober 2018
142 sec


Deze zomer introduceerden wij vol trots ’s werelds eerste en enige volledig gps-gestuurde robot die zelfstandig lijnmarkering op sportvelden aanbrengt: de Intelligent One. De lijnmarkeringsrobot was op dinsdagavond 9 oktober in actie te zien tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. Met de Intelligent One werd een afbeelding van Johan Cruijff op het veld van Sportpark Oostenburg in Oosterwolde gemaakt.


De Wereld Draait Door (DWDD) brengt in een serie uitzendingen een documentaire over de legendarische Johan Cruijff. In hun zoektocht naar iets of iemand die zijn afbeelding op een voetbalveld kon aanbrengen, stuitten zij op een filmpje van het Deense Intelligent Marking, de ontwikkelaar van de Intelligent One. In dit filmpje is te zien hoe de Intelligent One het logo van een goed doel op een Deens voetbalveld aanbrengt. Uiteindelijk kwamen de programmamakers uit bij Milati: of we wilden meewerken aan het realiseren van hun idee!

Maandagmorgen 1 oktober 2018 reden eigenaar Arjen Spek, zoon Tim en communicatieadviseur Dimphi van Amen in alle vroegte naar het Friese Oosterwolde. Het was niet eenvoudig een club te vinden waar nog geen belijning op de velden stond, en bovendien een veld dat een paar weken niet bespeeld hoefde te worden. Cruijff op de middenstip is natuurlijk fantastisch, maar dat geldt officieel niet als middenstip. De ochtend werd gebruikt om het ontwerp te testen; om 13.00 uur ging de filmploeg van DWDD draaien.

Tijdens de uitzending van DWDD op dinsdagavond 9 oktober 2018 was te zien hoe met onze Intelligent One een afbeelding van Johan Cruijff, ontworpen door BNN-VARA, op het Friese sportveld werd aangebracht. Stefan Thilemann van het Deense Intelligent Marking maakte van het ontwerp een projectie voor de software van de markeringsrobot. Het resultaat was een haarscherpe afbeelding van Johan Cruijff op de middenstip.

Intelligent One: kostenbesparend en nauwkeurig

De oprichters van Intelligent Marking, Andreas Ydesen en Anders Sørensen, hebben jaren gewerkt aan het perfectioneren van de Intelligent One. Tijdens de grootste beurs voor turf management in Europa, de Saltex 2017, won het Deense bedrijf met dit product de innovatieprijs. De lijnmarkeringsrobot is inmiddels wereldwijd uitgezet.Sinds juni heeft Milati al een groot aantal demonstraties gegeven door heel Nederland. Aannemers en gemeentes zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden en voordelen die de Intelligent One biedt. Verschillende gemeentes overwegen om gezamenlijk de lijnmarkeringsrobot aan te schaffen of een leasecontract af te sluiten. Daarmee besparen ze kosten, tijd en mankracht. De sportwereld wachtte hierop. Operators kunnen veel efficiënter werken. Wanneer de robot draait, kunnen zij andere taken uitvoeren. Zo voltooit de Intelligent One bijvoorbeeld de eerste markering van een heel voetbalveld in slechts 30 minuten! Dit kan zo’n 800 uur op jaarbasis schelen; dat is bij een Nederlandse profvoetbalclub uitgerekend. Door die tijdsbesparing zijn er minder vrijwilligers nodig, die clubs toch al tekortkomen. Onder andere daarom is dit product een uitkomst voor clubs en jeugdorganisaties, gemeentelijke parken en recreatieafdelingen, aannemers, privéscholen, schoolwijken, universiteiten, professionele sportteams en sportlocaties. De lijnmarkeringsrobot is bovendien zeer nauwkeurig en hij vergroot de duurzaamheid van natuurgras- of kunstgrasvelden.

Ook voor kleinere budgets

Het is niet per se noodzakelijk het veld voor iedere wedstrijd opnieuw met de Intelligent One te belijnen. Een club kan er ook voor kiezen een blauwdruk te laten maken. Het is dan voldoende om de robot tweemaal per jaar een belijningsontwerp op het veld te laten zetten. De club kan de lijnen vervolgens zelf met handmachines bijhouden. Spek ziet daarin kansen voor kleinere clubs, voor wie de aanschaf van de robot niet direct in het budget past. Clubs kunnen de machines huren via aannemers die bij Milati zijn aangesloten.


Lijnmarkering is de toekomst

Opnieuw markeren is nog nooit zo eenvoudig geweest. De Intelligent One onthoudt alle coördinaten en levert iedere keer een strak resultaat. Daarnaast is de capaciteit van zowel de batterij als het belijningsmateriaal groot.


De Intelligent One is bestuurbaar via een Samsung Galaxy Active-tablet die speciaal is behandeld tegen binnendringend stof en water. Hierdoor is de tablet tijdens alle weersomstandigheden te gebruiken.


De Intelligent One is niet alleen geschikt voor voetbalvelden; de lijnmarkeringsrobot belijnt ook moeiteloos velden voor onder andere Amerikaans voetbal, lacrosse, honkbal, softbal, rounders, rugby league, rugby union en gaelic football, evenals atletiekbanen. Daarnaast kan de robot worden ingezet voor het belijnen van parkeerplaatsen en het aanbrengen van logo’s.

Milati verzorgt demonstraties op aanvraag.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER