Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

KVBC bekroont Ligustrum ovalifolium ‘Josalig 1’

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ronald Houtman, dinsdag 31 oktober 2017
52 sec


foto: Breederplants
Tijdens een veldkeuring op 27 oktober werd Ligustrum ovalifolium 'Josalig 1' (GREEN DIAMOND) door de keuringscommissie van de KVBC bekroond met een KVBC-Award Brons. Deze Nederlandse cultivar werd door HECO Stekcultures ontwikkeld en ter keuring aangeboden en door Breederplants (Gouda) geïntroduceerd.

'Josalig 1' werd als zaailing van L. ovalifolium geselecteerd. De plant viel op door de dichte vertakking en daardoor duidelijk meer gedrongen habitus dan bij L. ovalifolium. Hierdoor blijft 'Josalig 1' steeds bossig en gesloten, een unieke habitus binnen Ligustrum ovalifolium (en L. vulgare). Het loof is stevig en de bladeren voelen "dik" aan. De diepgroene kleur van het loof geeft de plant een gezonde uitstraling. De plant bloeit wit, in eindstandige pluimpjes. Maar de bloei is niet erg rijk en als plant is 'Josalig 1' dus puur functioneel. Bijzonder geschikt voor gebruik in lage, breder(re) hagen, blokhagen of in kleine groepen.


Tijdens GrootGroenPlus 2015 introduceerde de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen de nieuwe bekroningsvorm KVBC-Award. Deze bekroning, in brons, zilver en goud, vervangt de "medailles", gegeven na veldkeuring.
Zoals het altijd is geweest bij een veldkeuring wordt een plant bekroond na bewezen geschiktheid in de praktijk. Er wordt gekeurd aan de hand van de nieuw ontwikkelde scorekaarten. Hierdoor zijn de gegevens steeds cijfermatig onderbouwd. De scorekaarten worden gepubliceerd op www.kvbc.nl. Een uitgebreide beschrijving van alle planten die bekroond werden met de KVBC-Award wordt gepubliceerd in Dendroflora.
De bedoeling is om uiteindelijk een breed sortiment van bewezen goede planten te krijgen waarvan de producent en gebruiker weet dat deze probleemloos toe te passen zijn.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER