Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

WK finale zondag op hybrideveld in Luzhniki stadion

vrijdag 13 juli 2018

Verti-drain in actie
Renovatiewerkzaamheden in het Luzhniki stadion werden in 2013 al gestart voor het WK 2018. Het stadion beschikte in 2013 nog over een kunstgrasmat, dit werd vervangen door een hybrideveld. Het huidige veld van Luzhniki stadion bestaat voor 95% uit raaigras en 5% kunstgras.

Beluchting voor sterke mat

Het veld wordt met de Verti-Drain (model 7215) regelmatig belucht om het veld in topconditie te houden. Aanstaande zondag vindt de WK-finale plaats, het veld is er klaar voor, nu Frankrijk en Kroatiƫ nog. Door de regelmatige beluchting wortelen de plantwortels zowel goed diep als zijwaarts. Hierdoor wordt het gras stevig in de grond verankert. Bij een hybrideveld wordt een glad en gelijkmatig oppervlakte van de grasmat gegarandeerd. Bij bijvoorbeeld slidings wordt minder schade aan de grasmat veroorzaakt, omdat het door de combinatie natuur en kunst zeer stevig is. Doordat er altijd een strakke mat ligt is de kans op blessures ook kleiner.

Regen is geen probleem
Mocht het aanstaande zondag nou toch extreem gaan regenen in Rusland dan kan men de Vertidrain 7215 inzetten om gaten tot wel 25 cm diep in het veld te perforeren. Hierdoor zal het water zeer snel wegstromen zonder schade toe te brengen aan de mat. Zo blijft de mat in topconditie.


Voorafgaand aan de renovatie werd deze Rink brush spreader (model 1010) gebruikt om de kunstgrasmat bij te vullen met zand en SBR, nu wordt de machine gebruikt om de hybride mat soms aan te vullen met zand. Ook wordt de Rink brush spreader gebruikt om de drie natuurgras trainingsvelden buiten het complex aan te vullen met zand. Op deze velden zullen zowel het Franse team als het Kroatische team oefenen voorafgaand aan de finale. Verti-Drain 7215 in actie in het Luzhnikistadion, uitgerust met 8mm naaldjes.      Diep geworteld door veelvuldig verticuteren

door Willemijn van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM