Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Luminus Arena Genk krijgt hybride Grassmaster veld

maandag 9 juli 2018

Bron: Photonews / KRC Genk
Vorige week zijn bij KRC Genk de werkzaamheden gestart voor de installatie van een nieuwe, hybride grasmat in de Luminus Arena. De natuurlijke grasmat, die in maart werd gelegd, wordt verstevigd met maar liefst 20 miljoen hoog performante polypropyleenvezels.

Tarkett Sports verzorgt de aanleg van de GrassMaster mat, waarbij kunstvezels, om de 2 cm, 18cm diep in de bodem worden geïnjecteerd. Dit gebeurt ondergronds, waar de natuurgraswortels zich hechten aan de kunstvezels. Resultaat is volgens Tarkett een verstevigde mat, goed bespeelbaar in alle weersomstandigheden.

Voortrekkersrol
KRC Genk neemt met GrassMaster een voortrekkersrol en is de enige met dit type hybride mat in de Jupiler Pro League. In de Premier League spelen vijftien clubs op GrassMaster.

Galawedstrijd
Het injecteren van de vezels werd vorige week druk bijgewoond door de pers. De werkzaamheden duren ongeveer tien dagen. De eerste aftrap op de nieuwe mat zal gegeven worden op zaterdag 21 juli, bij de galawedstrijd op de fandag tegen Olympiakos.

Begeleiding en opleiding
Het groenteam van KRC Genk krijgt begeleiding en opleiding van GrassMaster Pitch Consultants waaronder Dan Duffy, drievoudig winnaar van de Premier League groundsman of the year award. Duffy was 10 jaar lang 'groundsmaster' voor Premier League club Swansea City.

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM