Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Proef met betonplaten als opsluitband bij kunstgrasveld

vrijdag 6 juli 2018

Bij RKSV GDA liggen betonplaten met in het midden een opstaande rand.
In de gemeente Den Haag beginnen deze zomer twee pilots met een betonplaat als opsluitband bij kunstgrasvelden met kurk. De betonplaten worden geleverd door Zwaagstra Beton.

Afgelopen januari werd Zwaagstra Beton benaderd door de gemeente Den Haag. De gemeente had de vraag of Zwaagstra ook een betonplaat kon maken met een opstaande rand om het uitspoelen van kurkinfill op kunstgrasvelden te voorkomen. Na overleg heeft de betonfabrikant vervolgens een proefopstelling gemaakt die met de gemeente Den Haag en de KNVB uitvoerig is getest. Na goedkeuring hebben de partijen afgesproken om twee pilots te gaan uitvoeren.

Twee varianten
De pilots vinden plaats bij RKSV GDA Loosduinen en HC VV Quick; iedere club test een verschillende uitvoering van de opsluitband. Bij RKSV GDA Loosduinen in Den Haag zijn betonplaten geplaatst met in het midden een opstaande rand (afmeting 1000 x 1000 x 140 mm). Bij HC VV Quick in Den Haag komen platen met aan één lange zijde een opstaande rand (afmeting 500 x 1000 x 140 mm).

Op maandag 2 juli zijn de betonplaten afgeleverd bij RKSV GDA. Aannemer AH Vrij voert hierbij het werk uit. De platen zijn inmiddels allemaal verwerkt zoals op de foto's te zien is. Het veld van Quick krijgt eind juli betonplaten geleverd door Zwaagstra; Krinkels Wateringen is bij dat project uitvoerend aannemer.


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM