Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gemeente Leeuwarden renoveert kunstgras met TPE

woensdag 20 juni 2018

De gemeente Leeuwarden heeft voor TPE-infill gekozen bij de renovatie van kunstgrasvelden met SBR. Bij het kunstgras is bodemverontreiniging geconstateerd.

Vorige week werd bekend dat Leeuwarden in totaal 20.000 euro kwijt is aan bodemsanering. De velden, op het Kalverdijkje (RKVV MKV '29) en in Nijlân (SC Leovardia), zijn aan 'renovatie' toe. Bodemonderzoek wees uit dat losgeraakte rubberkorrels de grond rond de velden zouden hebben vervuild met zink. De gemeente wil het SBR geleidelijk verwijderen omdat het risico's voor het milieu en mogelijk voor de gezondheid van sporters zou bevatten.

Geen kurk
De gemeente en BV Sport lieten weten dat ze niet gecharmeerd waren om het SBR door kurk te vervangen. Dit zou voor sporters en het milieu goed uitpakken, maar tijdrovend zijn qua onderhoud. BV Sport en de gemeente zullen daarom in de toekomst waarschijnlijk kiezen voor Thermo Plastisch Elastomeer (TPE), wat volgens de partijen herbruikbaar is en makkelijk in het onderhoud.

Goedkoop op lange termijn
De keuze voor TPE wordt bepaald door de gedachte dat het veilig is en in eerste instantie duur, maar dat het wel twintig jaar meegaat. Daardoor zou het op de lange termijn toch goedkoper uitvallen.

Een grasveld beschikbaar
Op dit moment telt de gemeente nog elf velden met SBR. Alle voetbalclubs hebben wel minstens één grasveld beschikbaar voor de jeugd.

Bron: Leeuwarder Courant

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM