Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Leeuwarden 20.000 euro kwijt aan bodemverontreiniging kunstgras

donderdag 14 juni 2018

Leeuwarden is in totaal 20.000 euro kwijt aan bodemsanering. De gemeente heeft deze week een brief gestuurd aan BV Sport over aangetroffen bodemverontreiniging bij twee velden, meldt de Leeuwarder Courant.

De velden, op het Kalverdijkje (RKVV MKV '29) en in Nijlân (SC Leovardia), zijn aan 'renovatie' toe. Bodemonderzoek wees uit dat losgeraakte rubberkorrels de grond rond de velden zouden hebben vervuild met zink. Op beide plekken kost de bodemsanering 10.000 euro per veld, wat samen neer komt op 20.000 euro, stelt de gemeente. De kosten van de totale renovatie van beide velden zou zeven ton bedragen.

Naar verwachting
De gemeente Leeuwarden heeft nog tien tot elf andere velden met SBR, waar mogelijk hetzelfde probleem speelt. Dat betekent dat de kosten van toekomstige bodemsaneringen flink kunnen oplopen voor de gemeente. Volgens de brief was de aangetroffen zink naar verwachting, aangezien er bij het productieproces van de autobanden, waarvan het SBR afkomstig is, ook zink wordt gebruikt.

Tijdrovend
De gemeente vindt vervanging door kurkstrooisel geen goed alternatief. Dit zou voor sporters en het milieu goed uitpakken, maar tijdrovend zijn qua onderhoud. BV Sport en de gemeente zullen daarom in de toekomst waarschijnlijk kiezen voor Thermo Plastisch Elastomeer (TPE), wat volgens de partijen herbruikbaar is en makkelijk in het onderhoud.

Bron: Leeuwarder Courant

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM