Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Aanleg kunstgras in Montfoort ter discussie door ‘hitte-onderzoek’

donderdag 14 juni 2018

De aanleg van drie nieuwe kunstgrasvelden op sportpark Hofland in Montfoort is opnieuw onzeker. Terwijl de aanleg maandag moet beginnen, is er nu opnieuw discussie losgebarsten over de veiligheid van het kunstgras.

Deze keer is de recente berichtgeving over de hitte rond kunstgrasvelden de boosdoener. Uit onderzoek van Natalie Theeuwes zou blijken dat kunstgras bij warm weer erg heet wordt en daardoor gevaar kan opleveren. Mede daardoor wilde D'66 in Den Haag eerder deze week een onderzoek naar de fysieke risico's die sporters lopen door grote hitte op kunstgrasvelden.

Advies en informatie
De gemeente Montfoort heeft laten weten dat die actualiteit de gemeente natuurlijk niet ontgaan is. Ze wil eerst advies en informatie inwinnen rond de nieuwe ontwikkelingen. Daarbij wil de gemeente experts van het RIVM, GGD en wellicht ook het NOC*NSF , de VSG en de KNVB betrekken.

Kritische houding
Lokale ouders maken zich - onder de vlag van een stichting - zorgen. Ze stellen dat hun kritische houding ook te maken heeft met het feit dat de velden ook bedoeld zijn voor dagelijks gebruik door omliggende scholen. De ouders hebben inmiddels met de GGD gesproken, een gesprek met de wethouder volgt nog.

Zorgen
Han Bovens van de lokale partij Progressief Akkoord heeft ook vragen gesteld over de stand van zaken. Bovens noemt de druk in de kwestie hoog. Volgens hem staan partijen onder hoogspanning; hij hoopt dat de gerezen zorgen worden meegenomen in het uiteindelijke besluit.

Discussie
Er staan in Montfoort kunstgrasvelden met SBR gepland. Al eerder was er in Montfoort veel discussie over de aanleg van de kunstgrasvelden. Een eerdere optie op kurk kwam te vervallen omdat deze infill te veel onwenselijke effecten zou hebben. De gemeente Montfoort wil vooralsnog weinig kwijt over eventuele aanpassing van de plannen voor de aanleg. Deze staan momenteel weer geheel op de helling.

Bron: AD.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Adri van der Meyden | 16 juni 2018 | 21:29
Weer een jaar uitstel waardoor de bouwkosten voor de nieuwbouwscholen weer duurder worden.De dames Huntink hebben weer een lulverhaal gevonden over hitte 70 graden.Als vv Montfoort verstandig is trekken zij nu de stekker uit het projectVv Montcoort heeft het kustgrasveld totaal ni.et nodig.Geen kunstgras dan ook geen schoolcampus en dan blijft de schooljeugd in oude bouwketen leskrijgen.vv Montfoort moet de gemeente onder druk zetten dit wordt het 2e jaar van uitstel.
Lekker volgend seizoen op e cht gras spelen doei het is maar een mening
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM