Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Deze machines worden gebruikt tijdens het WK voetbal

maandag 11 juni 2018

Allett C34
Deze week begint het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Vakblad Fieldmanager bracht in kaart welke machines er zoal gebruikt worden op de Russische velden en zette drie fabrikanten op een rij: Allett, Dennis en Redexim.

Veel grasmaaiers komen dit toernooi van Allett Mowers. Allett levert in totaal meer dan 158 maaiers en accessoires voor zeven stadions en dertien officiële trainingsaccommodaties. De voornaamste modellen tijdens dit toernooi zijn de Allett C34, de Regal 36, de Buffalo 34 en de RM34-types. De meeste van de Russische stadions (zoals Kaliningrad, Rostov aan de Don, Jekaterinburg en Saransk) bestelden elk drie Allett C34's en twee Regals. Het Sochi Fisjt-stadion heeft vier Allett C34's, twee Allett Buffalos en vier Allett RM34-maaiers.

Het proces om leverancier voor het WK te worden begon voor Allett ongeveer twee jaar geleden. Dave Allett, export sales manager bij Allett, gaf een serie presentaties bij twee seminars en deed mee op demonstratiedagen. Allett's Russische distributeur Unisaw volgde dit op door te investeren in demonstratiemachines en meer demonstraties te geven in de stadions. De combinatie van Allett-machines en de levering en ondersteuning van Unisaw gaven uiteindelijk de doorslag.

Dennis G860
Meer Britse maaiers
Een andere grote leverancier voor grasmaaiers is Dennis Mowers. De Britse machinefabrikant levert maar liefst 88 maaiers, onder meer van het model G860 en Premier. Zeven van de elf stadions gebruiken Dennis-maaiers, inclusief de stadions waar de kwartfinale, halve finale en finale gespeeld worden. Ook zo'n 70 procent van de trainingsvelden wordt onderhouden met Dennis. Het is voor Dennis het derde WK op rij waarbij zij de officiële leverancier van grasmaaiers zijn.

De voorbereiding van de velden was iets moeilijker door ongunstige weersomstandigheden, vertelt Steven Rienks van Queens Grass: 'In Rusland is het weer niet ideaal; in één gebied hebben we bijvoorbeeld slechts ongeveer zestig dagen zonlicht in een jaar. Het verwisselbare cassettesysteem van Dennis helpt echter bij onderhoudsprocedures in een moeilijk klimaat.'

De grasmaaiers worden geslepen door Neary kooi- en ondermessen slijpbanken.

Werkzaamheden in Kaliningrad
Topdressers en vertidrains
Bij de topdressers en vertidrains is Redexim hofleverancier. Bijna alle zeventig speelvelden (stadion- en trainingsvelden) zijn voor het WK bewerkt met de Rink-topdressers van het Amerikaanse merk. In tegenstelling tot eerdere evenementen zijn de fieldmanagers en onderaannemers bij elke accommodatie zelf verantwoordelijk voor hun onderhoudsprogramma's, waarbij velen hebben gekozen voor Redexim Rink-topdressers.

Head groundsman Vitaly Belonenko heeft in het Kaliningrad Stadion regelmatig gebruikgemaakt van de Rink 1010. De Rink 1010 biedt een strooibreedte tot 1,5m en een dikte van maximaal 10 mm. Regelmatige topdressings vinden plaats in het stadion om het veldoppervlak te verstevigen, inclusief tien ton in de week vóór de opening van het stadion in april. De machine wordt gebruikt in combinatie met een Redexim Verti-Drain 7215 beluchter om het zand dieper in de bodem te verwerken.

Het toernooi in Rusland begint op donderdag 14 juni. Dan gaan we zien tot welk resultaat het werk van de machines en de grasproducenten geleid heeft.

NB. Bovenstaand overzicht is alleen gebaseerd op informatie van Allett, Dennis en Redexim.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM