Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Op deze grassen wordt het WK in Rusland gespeeld

maandag 4 juni 2018

Zenit Arena in Sint-Petersburg.
Over iets meer dan een week begint het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Onder meer Barenbrug, DLF en Grassmaster zijn op dit toernooi goed vertegenwoordigd.

Graszaadproducent Barenbrug levert gras aan zes van de twaalf stadions in Rusland. Het gaat vooral om de soorten RPR (Regenerating Perennnial Ryegrass) en SOS (Super Over Seeding). RPR, Engels raaigras, kenmerkt zich volgens de producent door zijn snelle herstel dankzij horizontale uitlopers.

Uniek
Het SOS-grasmengsel is volgens Cornelis van den Berg, general manager van Barenbrug in Rusland, uniek in de wereld: 'SOS is zo bijzonder omdat dit grasmengsel zelfs bij lage temperaturen doorgroeit waar andere graszaden het laten afweten. Je kunt dus veel langer op de grasmat spelen en je ziet de grasmat veel sneller verbeteren na het doorzaaien.' Queens Grass uit Drenthe levert graszoden (met Barenbrug-zaad) voor de Zenit Arena in Sint-Petersburg, waar onder meer de halve finale wordt gespeeld.

Luzhniki stadion: de locatie voor de finale.
Finale op DLF-gras
DLF heeft tijdens dit WK graszaad liggen in acht van de twaalf stadions. Tijdens het toernooi in Rusland zullen 44 van de 64 wedstrijden gespeeld worden op gras van DLF, aldus de graszaadproducent. Vooral DLF 4turf - een nieuwe generatie stressbestendige grassen - doet het goed bij de Russische fieldmanagers. DLF levert onder meer gras aan het Luzhniki stadion: de locatie waar zowel de openingswedstrijd als de finale wordt gespeeld. Het is voor DLF het derde WK op rij waar het bedrijf vertegenwoordigd is.

Oplossingen

'Het is fantastisch om voor de derde keer op rij onderdeel uit te mogen maken van het wereldkampioenschap. We hebben ook deze keer weer een groot gedeelte van het graszaad mogen leveren voor de stadions', aldus Søren Halbye, CCO van DLF. 'Hoewel de stadions in Rusland in verschillende klimaatzones liggen, hebben we oplossingen geboden voor de verschillende uitdagingen waar we tegenaan liepen. We zijn er dan ook zeker van dat het gras zonder problemen de finale gaat halen.'

Grassmaster-hybridevelden liggen in drie stadions.
Hybridevelden
Tijdens het WK wordt er ook gespeeld op hybridevelden. Drie locaties - de Volgograd Arena, Kazan Arena en Nizhny Novgorod - zijn namelijk voorzien van een hybrideveld van Grassmaster. Zestien WK-wedstrijden worden op velden van Grassmaster gespeeld; ook voor hen is het toernooi het derde WK op rij. Andrey Kanunnikov van Insport Pro Co (partner van Grassmaster) vertelt: 'Zowel de Duitse als Japanse teams hebben onlangs hun trainingsvelden bezocht. Zij waren tevreden met de velden die we voor ze hebben aangelegd.'

NB. Doordat op sommige velden mengsels van meerdere rassen worden gebruikt, kan het zijn dat meerdere producenten op één locatie vertegenwoordigd zijn. Bovenstaand overzicht is alleen gebaseerd op informatie van Barenbrug, DLF en Grassmaster.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM