Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Exit kunstgras in eredivisie

vrijdag 1 juni 2018

Vanaf 2020 gaat kunstgras in de ban binnen de eredivisie, alle wedstrijden moeten dan verplicht plaatsvinden op natuurgras. De Telegraaf meldt dat dit is besloten tijdens een bijeenkomst met het gros van de clubdirecteuren in Z├╝rich en bij de UEFA in Nyon. De plannen maken deel uit van de veranderingsagenda.

Besluit
Aanstaande maandag, 4 juni, ondergaat het besluit een laatste toetsing binnen de Eredivisie CV. Woensdag moet het besluit worden bekrachtigd tijdens de Algemene vergadering betaald voetbal. Waar men over de plannen van stoppen met kunstgras op een lijn lijkt te liggen, liggen de clubs op de overige standpunten mijlenver uiteen.

Veranderingsagenda
De veranderingsagenda komt uit de pen van een stuurgroep bestaande uit: Edwin van der Sar (Ajax), Hans Nijland (FC Groningen) en Adriaan Visser (Pec Zwolle). De plannen van deze stuurgroep moet er voor zorgen dat Nederland internationaal weer koploper wordt binnen het professionele voetbal. Deze stuurgroep kwam eind 2017 tot stand nadat een werkgroep over de toekomst van kunstgras was mislukt.

Kunstgrasclubs
Mocht het besluit aankomende week stand houden dan moeten de volgende clubs voor 2020 overstappen op natuurgras. Heracles Almelo, Pec Zwolle, Excelsior, Ado Den Haag, VVV-Venlo en de pas gepromoveerde club FC Emmen.

door Willemijn van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM