Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wereldkampioen Duitsland bereidt zich voor op hybride Desso-veld CSKA

donderdag 31 mei 2018

Rink Topdresser 1010
De Duitse nationale voetbalelftal wil zich zo realistisch mogelijk voorbereiden op het WK Voetbal, dat 14 juni start. Daartoe heeft de Nationalmannschaft gekozen voor een grasmat die bestaat uit een hybride Desso Grassmasterveld.

Het Duitse trainingskamp is gevestigd in de buurt van Moskou, in Vatutinki op het trainingscomplex van voetbalclub CSKA Moskou. Gedachte achter de ondergrond is dat bijna alle 12 stadions waar de wedstrijden plaatsvinden, een hybride grasmat hebben.

Doorzaaimachines
Door de lange en strenge Russische winter, kon fieldmanager Roman Kafafjan pas in april doorzaaien, een mengsel van 30 procent Poa en 70 procent Reygrass. Twee verschillende doorzaaimachines, geproduceerd door Redexim, werden hiervoor achter elkaar ingezet. Als eerste werd het graszaad op grotere diepte geplaatst, door in verschillende richtingen met de Overseeder model 1275 te werken. Deze doorzaaimachine plaatst het graszaad via schijven dieper in de bodem.

Kiemproces
Dit proces werd gevolgd door de Speed-Seed 1600, die het graszaad verspreidt in duizenden kleine gaatjes direct onder de grasmat. Gedachte daarachter is dat op die manier tegelijkertijd ruimte wordt gecreƫerd voor het eerder gezaaide, dieper gelegen zaad om te ontkiemen. Om het kiemproces te versnellen, werd het ondergrondse verwarmingssysteem erna ingeschakeld.

Testwedstrijd
Als laatste werd de Verti-Drain ingezet, om de bodem los te maken waardoor de graswortels zich snel kunnen ontwikkelen. Op 25 april 2018 werd de eerste testwedstrijd van de nieuwe grasmat gespeeld door een jeugdteam van FC CSKA Moskou.

Uitstekende conditie
Op 12 juni zal de Mannschaft arriveren in het basiskamp. De verwachting van Kafafjan is dat het trainingsveld zich in uitstekende conditie zal bevinden en dat ook de bouwwerkzaamheden rondom voltooid zullen zijn.


Eerste testwedstrijd op het nieuwe veld 25 april 2018 Groundsman Roman Kafafjan Doorzaaimachine Speed Seed 1600 Doorzaaimachine Speed Seed 1600 Overseeder 1275

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM