Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

'Wij verwachten dit jaar ruim veertig hockeyvelden te reinigen'

vrijdag 4 mei 2018

Algen en watervelden: het lijkt een combinatie die onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Lijkt, want Silica Nova en Ton de Rooij hebben elkaar gevonden op weg naar een oplossing.

De twee aannemers reinigen sinds 2014 (semi)watervelden volgens een eigen principe. Die aanpak werpt zijn vruchten af: inmiddels zijn tientallen watervelden door het hele land al succesvol gereinigd. Voor het reinigen van een waterveld hebben de twee bedrijven een verdeling gemaakt, waarbij ieder een eigen specialisme heeft.

Garanties
Ton de Rooij reinigt met een eigen machine het waterveld, waarna Silica Nova het vuil afvoert en bovendien nieuw zand aanbrengt. De hele klus wordt gemiddeld in vier dagen geklaard, afhankelijk van het type waterveld. Dat is dubbel zo lang als de concurrentie, erkent Bastiaan Doornewaard van Silica Nova. 'Zij reinigen meestal in twee dagen en zijn goedkoper. Daar staat tegenover dat wij de enige in de markt zijn die twee jaar garantie durven te bieden op een schoon veld.' Die garantie kan nog oplopen tot vier jaar als clubs een onderhoudscontract afsluiten bij Silica Nova.

Reclame
Zoals gezegd begonnen Silica Nova en Ton de Rooij in 2014 met hun eerste veld. Toen daar succes geboekt werd, is het balletje via mond-tot-mondreclame gaan rollen. Doornewaard: 'Datzelfde jaar hebben we nog twee velden gedaan, en in sneltreinvaart volgden er meer. In 2015 reinigden we er tien en in 2016 twintig. We spreken dan over semiwatervelden én watervelden. Vorig jaar, in 2017, hebben we in totaal zelfs veertig velden gereinigd. We verdubbelen tot nu toe dus jaarlijks. Dit jaar verwachten we weer ruim veertig velden: het einde van de groei is nog niet in zicht. De clubs zijn tevreden en dat is natuurlijk het belangrijkst.'

Meer lezen? In Fieldmanager 3 verschijnt een artikel over de samenwerking tussen Silica Nova en Ton de Rooij.door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM