Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Doelman Excelsior stopt bij club vanwege kunstgras

donderdag 3 mei 2018

Excelsior-doelman Theo Zwarthoed heeft besloten zijn aflopende contract in Rotterdam niet te verlengen. Het kunstgras van Excelsior vormt naar eigen zeggen een te grote belasting voor zijn lichaam.

Zwarthoed stelt dat hij er dit seizoen achter is gekomen dat de ondergrond voor hem niet ideaal is. Hij zegt last te krijgen van zijn gewrichten en wil eerlijk zijn naar zichzelf en de club. Met name de demping van het kunstgras in Kralingen speelt hem parten, zo vertelde hij RTV Noord-Holland. Hij legde uit dat er bij Excelsior bijvoorbeeld weinig demping is vergeleken met het kunstgras van VVV. Volgens Zwarthoed is het voor hem 'bijna niet te doen om er nog een jaar op te trainen.'

Nieuwe club
De 35-jarige keeper hoopt een nieuwe club te vinden in de eredivisie of in het buitenland, liefst met echt gras. Hij zegt van de 'oude stempel' te zijn en dat voetbal op 'echt gras' hoort.

Tweede doelman
Zwarthoed begon dit seizoen als tweede doelman, en knokte zich in december in de hoofdmacht. Na weifelend optreden tegen Willem II moest hij de doelpost vorige maand toch weer aan doelman Kristinsson laten. Zwarthoed was eerder actief voor RKC Waalwijk, FC Volendam, De Graafschap en Go Ahead Eagles.

Bron: de Gelderlander

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM