Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Clubs Amersfoort moeten fors meer betalen voor aanleg kunstgras

woensdag 2 mei 2018

De aanleg van kunstgras bij drie voetbalclubs ASC Nieuwland, VV Hoogland en VOP uit Amersfoort pakt een heel stuk duurder uit dan begroot. De aanleg gaat meer dan een ton extra kosten bovenop de begrote 750.000 euro, meldt het AD.

Als de velden niet vervangen worden, bestaat een grote kans dat er na de zomer niet meer op de velden gespeeld mag worden. Hoewel het budget vorig jaar november werd goedgekeurd, is dit nu niet meer voldoende. Dit komt onder meer doordat de KNVB strengere eisen stelt aan de velden.

Extra maatregelen
Zo moeten clubs verplicht maatregelen treffen om te voorkomen dat het SBR op het kunstgras langs de lijnen terecht komt. Alleen dit soort aanpassingen kosten in totaal al 43.000 euro. Daarnaast is nog 64.000 euro nodig om bij één van de drie velden de onderlaag te vervangen. Deze bestaat gedeeltelijk uit een laag Granulight, een materiaal dat moet voorkomen dat zink uit het rubbergranulaat in de bodem terecht komt.

Dubbele kosten
Hoewel het materiaal in principe nog tien jaar kan blijven liggen, zou het weghalen tegen die tijd tot dubbele kosten leiden om te laten verwijderen. Bovendien bestaat de kans dat dit dan wel schadelijk is voor het milieu. Weghalen is nu het beste, aldus het gemeentebestuur van Amersfoort.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM