Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Sportpark Ossendrecht krijgt kurk-kokos kunstgras

woensdag 25 april 2018

Op sportpark de Heiloop in Ossendrecht worden twee kurk-kokos kunstgrasvelden aangelegd. De aanleg van de velden start 11 juni en moet 17 augustus worden opgeleverd, meldt het AD.

Voetbalclub ODIO heeft op die manier voldoende tijd om het nieuwe seizoen voor te bereiden. De gemeente Woensdrecht kan op die manier begin 2019 de oude trainingsvelden bouwrijp maken voor de nieuwe wijk Noordrand.

Aanbesteding
De gemeente Woensdrecht, waaronder Ossendrecht valt, stuurt deze week de aanbesteding voor de velden de wereld in. De opdracht wordt volgens wethouder Van Agtmaal niet volledig in de markt gezet, omdat er slechts twee bedrijven in Nederland zijn die kurk-kokosvelden leggen en beschikbaar zijn. De gunning vindt begin juni plaats.

Kurk-kokos
Er is bewust voor kurk-kokos; Van Agtmaal laat weten dat de betrokken partijen de discussie over rubbergranulaat wilden vermijden. Voorzitter Withagen van ODIO voegt toe dat kurk-kokos een natuurproduct is, dat past bij de duurzame wijk die er gaat verrijzen. Volgens Withagen rolt de bal er goed op en is het veld ook zachter. De ondergrond benadert volgens hem het beste natuurgras.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM