Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Middenterrein Olympisch Stadion gerenoveerd

donderdag 12 april 2018

Nadat het Olympisch Stadion in Amsterdam enige tijd was omgetoverd tot 'De Coolste Baan van Nederland', moest de ijsbaan ook weer ontmanteld worden. Daarbij werd het middenterrein onlangs gerenoveerd.

Van 18 januari tot en met 28 februari werd er geschaatst in het Olympisch Stadion. Tijdens het evenement 'De Coolste Baan van Nederland' lag er een schaatsbaan, waar sport & entertainment en breedtesport & topsport op een unieke wijze konden samen komen.

Big slabs graszoden
Volgens Jaap Schuurman van Antea Group Sport was - op grond van de ervaringen van vorige keer - na het evenement duidelijk dat het middenterrein van het stadion niet meer was te gebruiken; het moest worden gerenoveerd. Schuurman: 'Door de drukke activiteitenagenda van het Olympisch Stadion was er geen tijd om bij de renovatie het middenterrein in te zaaien. Om tijd te besparen, hebben we gekozen voor het aanbrengen van Big Slabs graszoden. Daarmee kan het middenterrein weer snel in gebruik worden genomen.'

Automatisch beregening
Gelijktijdig bij de renovatie van het middenterrein vernieuwde de Stichting Olympisch Stadion de automatische beregening. De uitvoering was volgens Schuurman gekoppeld aan een zeer strak tijdschema, om zo snel mogelijk na het ontmantelen van de ijsbaan het middenterrein speelklaar te hebben. 'Op die manier kon het stadion weer in gebruik worden genomen voor evenementen. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Amsterdam en Stichting Olympisch Stadion Amsterdam (SOSA) en inzet van extra materieel lukte het ondanks het slechte weer om op tijd het middenterrein gereed te krijgen. Voor ons een mooie uitdaging met een goed eindresultaat en tevreden klanten.'

Onderhoud middenterrein
Antea Group Sport is vanaf de ingebruikname van het gerenoveerde Olympisch Stadion in 2000 betrokken geweest bij het onderhoud van het middenterrein. Op basis van zijn aanwezige kennis kreeg Antea group de opdracht van de gemeente Amsterdam om het middenterrein te renoveren en te voorzien van Big Slabs graszoden.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM