Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Algemeen directeur Almere City: 'Wij trekken ons eigen plan'

woensdag 11 april 2018

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro
Het deed een hoop stof opwaaien begin januari: de aankondiging van Almere City om over te stappen van kunstgras naar natuurgras.

Het maakt van Almere City de eerste profclub die 'terug' naar natuurgras gaat. John Bes, algemeen directeur van Almere City, vertelt aan vakblad Fieldmanager: 'De kunstgrasdiscussie heeft ons aan het denken gezet. Wij wachten echter niet op beslissingen van andere clubs of de bond; wij trekken ons eigen plan.'

Anticiperen
Bes benadrukt dat hij persoonlijk niets tegen kunstgras heeft. 'Wij zien in het betaald voetbal nu een ontwikkeling richting gras, en daar anticiperen we op. Ik ben helemaal geen tegenstander van kunstgras. Ik vind ook dat er in de discussie veel argumenten aangehaald worden die niet helemaal opgaan. Zo hoor je vaak dat het Nederlands voetbal achterloopt op de rest van Europa doordat er een aantal clubs in het betaalde voetbal op kunstgras spelen. Maar als dit werkelijk een belangrijke reden is voor de mindere sportieve prestaties dan zullen we ook naar de opleidingen moeten kijken, want daar spelen de meeste teams wekelijks op kunstgras.'

Honderd procent natuurgras
Toen de beslissing eenmaal genomen was om het kunstgras vaarwel te zeggen, kwam het volgende vraagstuk aan de orde: hybride- of natuurgras. Almere City gaat voor honderd procent natuurgras en dus niet voor hybride. Veel andere profclubs doen dat wel. Almere heeft echter goede redenen om op natuurgras te gaan spelen, legt Bes uit. 'Hybride is voor ons zeker een afweging geweest, maar gaandeweg het traject zijn we steeds meer de voordelen gaan inzien van natuurgras. We hebben verschillende kenners geraadpleegd en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat natuurgras de beste optie was.' CSC Sport gaat dit natuurgrasveld realiseren.

Verder lezen? In Fieldmanager 3 verschijnt binnenkort een uitgebreid artikel over Almere City, met daarin interviews met John Bes en Theo Ceelen.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM