Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Voetbalclubs Sneek krijgen nieuwe toplaag kunstgras

maandag 9 april 2018

De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân heeft donderdagavond ingestemd met het vervangen van de toplagen van de voetbalverenigingen SWZ Boso Sneek en O.N.S. Sneek.

De gemeenteraad stelde in totaal 1.440.000 euro beschikbaar voor de operatie, die moet zijn afgerond voor aanvang van het nieuwe seizoen. Dit betekent dat de nieuwe velden vrijwel zeker na de zomer bespeelbaar zijn.

Amendement
Een amendement van de eenmansfractie Semplonius, waarin werd gesteld dat de verenigingen zelf voor een deel van de vervangingskosten moeten opdraaien, werd door de rest van de raad weggestemd. Kort daarop werd het voorstel van wethouder Akkerman, die wegens ziekte door haar collega De Man werd vervangen, aangenomen. Alleen Semplonius stemde tegen.

Sportcarrousel
Het beschikbaar stellen van een budget voor het vervangen en aanleggen van deze velden is volgens SWZ Boso Sneek de eerste stap in de zogenaamde Sportcarrousel. Dit is een initiatief bedoeld voor kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking, voor wie het niet altijd makkelijk is om een sport (vereniging) te vinden die bij ze past. Ze kunnen bij de Sportcarrousel kennis maken met een diversiteit aan sporten.

Nieuw voorstel
Donderdagmiddag werden de politieke partijen en de overige Sportcarrouselverenigingen verrast door de Sneeker Mixed Hockey Club (SMHC). Deze club kwam op de dag van de besluitvorming met een totaal nieuw voorstel, aldus SWZ Boso Sneek. De wethouder gaf hierop aan hen om opheldering te hebben gevraagd.

Bron: SWZ Boso Sneek

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM