Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Tweekleurig kunstgras voor HSC '21

maandag 8 januari 2018

Voetbalclub HSC'21 uit Haaksbergen krijgt het modernste kunstgrasveld van Oost-Nederland. De derde divisieclub heeft met producent Edelgrass en Leverancier Antea Group Sport overeenstemming bereikt over de aanleg van een hoofdveld met een tweekleurige kunstgrasmat.

De nieuwe mat wordt aangelegd op sportcomplex Scholtenhagen en draagt de naam 'Edel Soccer Powerblade'. Het gaat om het nieuwste type kunstgrasveld, dat een sterk verbeterde versie is van de voorganger die onder andere bij RKZVC in Zieuwent werd aangelegd. Voor de mat wordt minder zand gebruikt dan voorheen; ook is de nieuwe laag volgens de club aanzienlijk goedkoper in aanschaf en onderhoud.

Twee kleuren
In de kunstgrasmat zijn twee kleuren verwerkt: Field green en Lime green. Deze twee tinten, donker- en lichtgroen, geven het gras een soort schaduweffect. De club wist met de uitgifte van obligaties onder supporters in korte tijd ruim 160.000 euro te vergaren. De aanschaf en aanleg van het veld valt hoger uit. Verwacht wordt dat de KNVB het plan binnenkort goedkeurt.

Verschillende opties
Afgelopen zaterdag overhandigde Wim ten Voorde van de kunstgrascommissie een monster aan voorzitter Willy Sticker van HSC '21. Ten Voorde onderzocht afgelopen jaar met enkele anderen alle mogelijke opties om het huidige kunstgras, dat niet meer aan de eisen voldoet, te vervangen.

Weersomstandigheden
Antea wil zo snel mogelijk beginnen met de aanleg van het nieuwe veld. Indien de weersomstandigheden meewerken, vindt de vervanging van de huidige mat in maart plaats. Die maand speelt HSC'21 een aantal uitwedstrijden achter elkaar. Mocht de aanleg in het voorjaar niet lukken, dan start Antea direct na afloop van de competitie en kan de club het veld deze zomer in gebruik nemen.

Bron: Tubantia.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
M. Geurts | 12 januari 2018 | 13:04
Halleluja. Wij hebben zelfs velden met drie kleuren!! Je hebt altijd baas boven baas.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM