Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

AAA-Lux realiseert eerste Scandinavisch stadion met groene voetafdruk

woensdag 29 november 2017

Het zojuist gepromoveerde Deense FC Helsingor had afgelopen zomer slechts vier weken de tijd om het stadion speelklaar te krijgen volgens de nieuwe voorschriften. Dankzij efficiënte samenwerking tussen verschillende partners is het gelukt om het eerste Scandinavische stadion met een 'groene voetafdruk' te realiseren.

Afgelopen zomer promoveerde FC Helsingor promotie naar de hoogste Deense voetballiga, de Alka Superliga. Toen het nieuwe stadion nog niet klaar was, werd duidelijk dat het oude stadion enkele serieuze upgrades nodig had om te kunnen voldoen aan de voorschriften en specificaties van de Deense voetbalbond. Een van de grootste uitdagingen waarmee zij werden geconfronteerd was een compleet nieuw verlichtingssysteem.

Twee dagen voor de eerste wedstrijd gereed
AAA-Lux, gespecialiseerd in stadion Led-verlichting is er met partners Betterlight, Green Industry en het Nederlandse installatiebedrijf Vrolijk & Overgaauw in korte tijd in geslaagd 4 nieuwe masten met nieuwe fundamenten te plaatsen, 88 armaturen te installeren en het project twee dagen voor de eerste wedstrijd te voltooien. Het resultaat was het eerste Scandinavische stadion met een ecologische voetafdruk, een 1.000 lux-verlichtingsinstallatie met hoge uniformiteit en kleurweergave voor HD-tv-uitzendingen.

4-masten oplossing
AAA-Lux laat weten dat dankzij de smalle arm WS-STAD-armaturen 360 graden verticale uniformiteit in lichtval vanaf elke locatie kan worden bereikt. De 4-masten oplossing voor Helsingor was dus geen probleem voor de krachtige Led WS-serie die AAA-Lux al in ongeveer duizend - in de meeste gevallen sport - projecten wereldwijd heeft gebruikt.

Perfecte timing
Zo'n project is op maat gesneden voor de nieuwe productiefaciliteit in Eindhoven, waardoor AAA-LUX een grote en efficiënte productie-output heeft. De timing voor FC Helsingor, toen een volledige container met LED-armaturen ongeveer 2 weken voor de eerste officiële Superliga-wedstrijd werd afgeleverd in het oude stadion, was perfect.

Gelijkmatig licht
'Na de eerste paar wedstrijden kreeg het licht een warm welkom', legt Thomas Bertram van Better Light uit. 'Vooral de tv-zenders hebben in positieve bewoordingen gesproken over de gelijkmatigheid in het licht, de flikkervrije en algemene lichtkwaliteit. Vier weken lang hebben we een set-up gebouwd die op alle punten presteert, van vereisten voor tv-bedrijven tot de vereisten van de Danish Football Association (DBU), en FC Helsingør heeft nu een stadion dat ook het perfecte trainingsveld is voor het Deense nationale team.'door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM