Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nationale Grasdag over toekomstig sportveldbeheer

maandag 27 november 2017

Nog twee maanden en dan is het zover: de vijftiende Nationale Grasdag. Op woensdag 24 januari 2018 krijgen bezoekers in de Amsterdam Arena alles te horen en te zien over smart fieldmanagement.

De Nationale Grasdag is dé studiedag voor een ieder die professioneel met voetbalgras van doen heeft. Zowel cultuurtechnisch als beleidsmatig worden bezoekers op deze dag bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen in de sector en zijn zij in de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Data

Wat mogen we verwachten van de slimme grasmat? Welke ontwikkelingen zijn er rondom sensoring en precisie-sportveldbeheer? Het vak van fieldmanager gaat de komende jaren in sneltreinvaart veranderen. In toenemende mate gaat het om het verzamelen, verwerken en interpreteren van data en het daarop gericht plegen van onderhoud. Nationale Grasdag geeft een inkijk in de cockpit en het dashboard van het toekomstig sportveldbeheer.

Nieuwe ontwikkelingen
Gras met een voorspelbare performance zorgt in combinatie met goed bodembeheer voor een duurzaam sportveld. Welke grassen hebben de toekomst? Aan welke extreme stress-situaties kunnen ze worden blootgesteld? En wat is het belang van een gezond microbiologisch bodemleven in relatie tot het stikstofleverend vermogen van een sportveld? Op het programma interessante bijdragen over grasinnovaties, slimme bemestingsplannen en nieuwe ontwikkelingen in bodemanalyse.

Hoogtepunten
Onder leiding van het grasteam van de Amsterdam Arena wordt een bezoek gebracht aan het hoofdveld van Ajax en krijgen bezoekers alle ins en outs te horen over de slimme grasmat in het stadion. Verder mogen bezoekers de nabeschouwing niet missen van een autoriteit die heel dicht bij het gras in de Duitse Bundesliga staat. Hij gaat in het bijzonder in op de verschillen in sportveldbeheer tussen beide landen.

Nationale Grasdag is een initiatief van Advanta, DCM, Eurofins Agro, Kybys, Bras Fijnaart en Has Hogeschool, met medewerking van de Branchevereniging Sport- en Cultuurtechniek.

Interesse? Verzeker je van een plaats op www.nationalegrasdag.nl.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM