Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Silica Nova geeft voetbalvelden tweede leven

maandag 13 november 2017

Silica Nova heeft een nieuwe 4,3 meter brede kunstgras klop- en oprolmachine waarmee ze, in combinatie met hun Infillcair-machine, zeer gemakkelijk kunstgrasvoetbalvelden demonteren. Met de Infillcair-machine kan het bedrijf alle soorten kunstgras met infill praktisch leegdraaien door middel van perslucht en borstels, in zowel natte als droge omstandigheden.

Kostenbesparend
Bastiaan Doornewaard van Silica Nova legt uit: 'Wanneer de infill nog in goede staat is loont het vaak om het kunstgras geheel leeg te kloppen. Dit brengt een enorme kostenbesparing met zich mee voor degene die het kunstgras afvoert. Zo hoeft er maar een geringe hoeveelheid nieuw infill materiaal te worden gekocht én de verwerkingskosten voor de oude mat zijn met minimaal 90% gereduceerd. Ook worden door dit systeem de velden klaargemaakt voor hergebruik wanneer ze nog niet volledig versleten zijn en naar een andere club worden verhuisd.'

Tweede leven
Dit systeem is dus ideaal voor lokale topclubs die alleen op het nieuwste van het nieuwste willen spelen en daarmee vaak afscheid nemen van een relatief jonge kunstgrasmat die nog niet volledig versleten is. Zo kan de kunstgrasmat gemakkelijk een nieuw leven beginnen bij een kleine club; zij kunnen nu voor een zacht prijsje een uitstekende mat overnemen.


door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM