Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Zeewolde start met de aanleg van nieuwe atletiekbaan

dinsdag 7 november 2017

Woensdagmiddag 1 november is het startsein gegeven voor de bouw van de atletiekbaan in Zeewolde. De wethouder gaf het officiƫle startschot voor de aanvang van de werkzaamheden.

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een kunststof atletiekbaan, met rondom een ijsbaan. Deze is uitgevoerd in asfalt, gecombineerd met een openbaar fietspad dat in de winter onder water gezet kan worden. Ook wordt er een krabbelbaan aangelegd. Het clubgebouw gaat de vereniging in eigen beheer realiseren.

Eerste voorbereidingen
De atletiekbaan komt op de plek waar nu nog de natuurijsbaan ligt. Antea Group Sport heeft samen met de gemeente, de atletiekvereniging en de ijsbaanvereniging het definitieve ontwerp uitgewerkt en is nu gestart met de eerste voorbereidingen. Zo is de folie die onder de ijsbaan ligt weggehaald en is gestart met het aanbrengen van de voorbelasting.

Hardlopen en schaatsen

Een gedeelte van de huidige natuurijsbaan is zodanig aangepast, dat het mogelijk is deze winter een gedeelte onder water te zetten, zodat er bij vorst geschaatst kan worden. Rondom de atletiekbaan wordt een natuurijsbaan aangelegd. Bij strenge vorst kan dan worden hardgelopen en geschaatst. Over de ijsbaan wordt een bruggetje aangelegd om zonder uit te glijden de atletiekbaan te bereiken. De bouw van de atletiekbaan is in de zomer van 2018 afgerond.

Jarenlang werd in het dorp gesproken over de komst van deze sportplek. In 2015 ging de gemeenteraad akkoord met de aanleg van de atletiekbaan.

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM