Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Mogelijk extra saneringskosten voor kunstgrasveld Purmerend

donderdag 12 oktober 2017

De Zembla-uitzending van gisteravond kan tot extra financiƫle gevolgen leiden voor de kunstgrasvelden in Purmerend die in de uitzending werden belicht. Mogelijk moeten sommige velden worden gesaneerd, wat volgens Zembla gemiddeld 100.000 euro per veld zou kosten.

Deze velden zouden een onderlaag hebben met een mengsel van rubbergranulaat en lavakorrels, wat kan leiden tot een toename van bodemverontreiniging. Het SBR kan zorgen voor een toename van zink, cobalt en andere bodemvervuilende stoffen, aldus Zembla.

Milieuschade door verspreiding
Het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) zegt sinds onderzoek uit 2007 al te waarschuwen voor dit risico. In het laatste rapport dat het RIVM uitbracht, stond de conclusie dat kunstgras met rubbergranulaat geen gezondheidsrisico's met zich meebracht. Wel zou er door mogelijke verspreiding van het rubbergranulaat milieuschade kunnen ontstaan.

Mix van rubber en lava

De Zembla-uitzending 'Tot op de bodem' toonde dat rubbergranulaat ook als onderlaag voor kunstgrasvelden wordt gebruikt. Er werd onder meer gewezen op een recent aangelegd hockeyveld in Purmerend, waar een mix van rubber en lavadeeltjes onder het veld aanwezig zou zijn.

Raadsvragen
De eigenaar van de Purmerendse kunstgrasvelden, de stichting Spurd, is de uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid. Met de aanleg van dit kunstgrasveld was een bedrag gemoeid van 200.000 euro. De kwestie heeft tot raadsvragen van D'66 Purmerend geleid aan het college.

Bron: Regiopurmerend.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM