Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Alle Eredivisieclubs akkoord met Werkgroep Kunstgras

dinsdag 19 september 2017

Alle achttien voetbalclubs uit de Nederlandse Eredivisie zijn maandag akkoord gegaan met het installeren van een Werkgroep Kunstgras. Tijdens een algemene vergadering van de koepelorganisatie van Eredivisieclubs ECV spraken de clubs zich uit voor de plannen van de werkgroep.

Namens de zeven 'kunstgrasclubs' in de Eredivisie nemen onder andere voorzitter van VVV Venlo Hai Berden en Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint zitting in de werkgroep. De 'natuurgrasclubs' worden vertegenwoordigd door algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland en Vitesse-directeur Joost de Wit. ECV-directeur Jacco Swart, die eerder de plannen voor een werkgroep kenbaar had gemaakt, zal de werkgroep gaan leiden.

Mogelijk verbod op kunstgras
De werkgroep gaat proberen een voorstel aan te dragen voor een oplossing rond de kunstgrasproblematiek in Nederland. De laatste maanden is het verzet tegen kunstgras verder toegenomen. De projectgroep kijkt daarbij naar de voorwaarden en de termijn om tot een mogelijk verbod op kunstgras op het hoogste niveau te komen.

Compensatieregeling
Swart liet eerder al weten dat het verhaal een behoorlijke financiƫle component kent. Daarbij zullen de clubs het eens moeten worden over een eventuele compensatieregeling voor de zeven clubs die momenteel op kunstgras voetballen. Swart heeft de NOS beloofd dat de werkgroep in alle afzondering aan het voorstel zal werken en niet wekelijks gaat rapporteren aan de media. Er zal volgens hem nog minder naar buiten komen dan bij de kabinetsformatie.

Streefdatum 12 december

De werkgroep heeft in principe 12 december als streefdatum om met een voorstel te komen tijdens de vergadering betaald voetbal. Het voorstel zal dan ter stemming worden ingebracht bij de 34 profclubs uit het betaald voetbal. Alleen bij een meerderheid van twee derde is het mogelijk om in de licentievoorwaarden op te nemen dat alleen natuurgras of een hybride variant is toegestaan om op te spelen. De Jupiler League kent momenteel liefst twaalf clubs die op kunstgras spelen.

Bron: vi.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM